Πόλεμος ανακοινώσεων για τις ανεμογεννήτριες στη Μάνη

Κ. Δήμαρχε αρχικά χαιρετίζουμε τη δήλωσή σας ότι δεν αμφισβητείτε τις ιδιοκτησίες μας στην περιοχή Θροκάλου. Εμείς όμως, οι δημότες της κοινότητας Δρυάλου και των παρακείμενων οικισμών, ενημερωθήκαμε εσχάτως από το Δασαρχείο, ότι οι ιδιοκτησίες μας έχουν παραχωρηθεί στην Εταιρεία του Αιολικού Πάρκου χωρίς την συναίνεσή μας και ουδέποτε ενημερωθήκαμε από το Δήμο επίσημα ή ανεπίσημα, για τις διαδικασίες αυτές. Εσείς βέβαια, κ. Δήμαρχε, γνωρίζατε το γεγονός αυτό από το 2010 με τα έγγραφα που σας έστειλε το δασαρχείο, για να μας ενημερώσετε, πράγμα το οποίο δεν έγινε ποτέ.

Τώρα όσον αφορά στα σχόλια που γράψατε εναντίον συγκεκριμένων προσώπων αποφεύγοντας να απαντήσετε ουσιαστικά στα ερωτήματά μας, σας απαντάμε ξεκάθαρα τα εξής και σας επαναφέρουμε στην μνήμη σας μερικά γεγονότα.

Ο κ. Γούδης Γεώργιος ποτέ δεν αρνήθηκε ότι δούλεψε στο έργο αυτό και δεν θα απολογηθεί σε σας κ. Δήμαρχε για τις ιδιωτικές συμβάσεις εργασίας του. Όσο για το μέγεθος των οικονομικών απολαβών του, στο οποίο χωρίς ντροπή αναφέρεστε, σας απαντάμε πως είστε φανερά ανακριβής και επιεικώς υπερβολικός. Άλλωστε ήταν χρήματα που του οφείλονταν βάση των εργασιών που είχε κάνει, δεν του τα χάρισε κανείς.

Απαντήστε μας όμως· Πόσο στενή πια, είναι η σχέση σας με την ως άνω εταιρεία και πως άραγε συνδέεστε με τα οικονομικά της; Εφόσον είστε τόσο καλά ενημερωμένος, ασφαλώς θα γνωρίζετε την άρνηση του κ. Γούδη σε ιδιωτικό συμφωνητικό που του έγινε, ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ, τον Οκτώβριο του 2018.

Εσείς προσωπικά κ. Δήμαρχε γνωρίζατε την ιδιαίτερη χαρά του κ. Μαυροειδόγγονα Νικόλαου, όταν τον ενημερώσατε για την διάνοιξη του δρόμου (του τον αφιερώσατε,) που επιτέλους θα έφτανε στην κορυφή του βουνού χάρηκε. Χαρά που συμμερίζονται όλοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της κοινότητας Δρυάλου, που με αυτό το έργο θα διευκολύνονταν η ήδη δύσκολη και επίπονη εργασία τους. Μάλιστα τότε είχατε δώσει την υπόσχεση σας ότι οι ανεμογεννήτριες δεν θα ήταν ορατές από τα χωριά της κοινότητας μας, κάτι που σύμφωνα με τις άδειες δόμησης όπως αυτές έχουν αναρτηθεί στο διαύγεια δεν ισχύει. Είναι επίσης, εις γνώσιν σας το 2009 η δημοπράτηση του ποσού των εβδομήντα χιλιάδων ευρώ, που ενέκρινε η Νομαρχία Λακωνίας για το έργο αυτό. Χρήματα τα οποία χάθηκαν, γιατί εσείς κ. Δήμαρχε παραλείψατε να προσκομίσετε τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο Πρόεδρος της κοινότητας Δρυάλου κ. Κουτράκος Ιωάννης, ουδέποτε αρνήθηκε την πραγματοποίηση έργων στην περιοχή που υπηρετεί. Εξάλλου, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, για να γίνουν έργα σε μια περιοχή δεν απαιτείται η έγκριση του Προέδρου, εκτός αν έχει γίνει κάποια αλλαγή και δεν το γνωρίζω γιατί έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από το τελευταίο δημοτικό έργο στο χωριό

Σταματήστε λοιπόν να παραπλανείτε τους συνδημότες μας με τέτοια μικροπολιτικού τύπου παιχνίδια.

Σίγουρα λοιπόν μόνο τον εαυτό σας κοροϊδεύετε με τις δηλώσεις σας και κανέναν άλλον.

Επομένως κ. Δήμαρχε δεν παριστάνουμε τους ήρωες, όπως ειρωνικά μας αποκαλείτε εσείς και οι εργολάβοι που δουλεύουν σε αυτό το έργο.

Το μόνο που κάνουμε είναι να προστατεύουμε την περιοχή μας και τις ιδιοκτησίες μας στις οποίες γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε, βιοποριστίκαμε εμείς και οι πρόγονοι μας.

Δεν ήταν στις προθέσεις μας να σας απαντήσουμε εγγράφως άλλα μετά από τηλεφωνική σας επικοινωνία και πρόταση προς τον Γούδη Γεώργιο να συναντηθείτε, εσείς κ Δήμαρχε δεν ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα του τελευταίου για συνάντηση παρουσία όλων των κατοίκων στο Δρύαλο.

Γεώργιος Γούδης
Μαυροειδόγγονας Νικόλαος
Κουτράκος Ιωάννης»