Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος στον FLY: «Γίναμε σούργελα στον ξένο τύπο»

Για τη συμφωνία των Πρεσπών μίλησε σήμερα, στην πρωινή ζώνη του Fly 89.7, ο κυριος Λεωνιδας Γρηγοράκος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι είναι τυπική η ψήφιση, μιας και έχουν βρεθεί ήδη οι βουλευτές που απαιτούνται. Παράλληλα, υποστήριξε ότι το εν λογω θέμα εργαλειοποιήθηκε από την κυβέρνηση, με σκοπό να διαλυθεί η αντιπολίτευση. Ακολούθως, εξέφρασε την άποψη ότι «γίναμε σούργελα στον ξένο τύπο με τα ληγμένα χημικά που έπεσαν στη συγκέντρωση της Κυριακής». Τέλος, αναφορικά με τα εσωτερικά του ΚΙΝΑΛ εκτίμησε πως τα πράγματα θα πάνε καλά και η παράταξη θα συσπειρωθεί, χαρακτηρίζοντας συνάμα απαραίτητη την ύπαρξη της κεντροαριστεράς.

Δειτε το video της συνέντευξης 

Το έλλειμμα δημοκρατίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Αυτά που συμβαίνουν είναι πρωτόγνωρα πράγματα. Νομίζω ότι η πολιτική έχει χάσει την αίγλη της. Δεν γοητεύει τους νέους να ασχοληθούν με αυτήν και αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος. Δυστυχώς, με τις αποφάσεις και τις ενέργειές μας, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, απαξιώσαμε την πολιτική στα μάτια του κόσμου. Πολιτικοί ελαχίστων δυνατοτήτων βρέθηκαν σε συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία στην Ελλάδα και έτσι δημιουργήθηκε μια κατάσταση που δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδά της. Η λεγόμενη “αριστερή” κυβέρνηση έριξε ληγμένα χημικά για να διαλύσει την μεγάλη συγκέντρωση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ, αν το ήθελαν, θα μπορούσαν να απομονώσουν τους λίγους προβοκάτορες. Δυστυχώς, η κυβέρνηση αυτή άλλα έλεγε πριν έρθει στην εξουσία και άλλα κάνει τώρα. Η διακυβέρνηση χαρακτηρίζεται από έλλειμμα δημοκρατίας. Οι ίδιοι πιστεύουν ότι είναι αναντικατάστατοι, ότι η εξουσία που απέκτησαν είναι μόνιμη και αποτελεί τρόπαιο. Γι΄ αυτό και έχουν πάθει πανικό με την σκέψη της πιθανής αποχώρησης. Πιστεύουν ότι όλα τους ανήκουν δικαιωματικά. Συνεπώς, στοχοποιούν και ενοχοποιούν τους πάντες και τα πάντα. Πονικοποιούν χωρίς καμία αναστολή την πολιτική ζωή του τόπου. Επί της ευκαιρίας, αναφέρω ότι και εμένα μου έχουν κάνει μηνύσεις και αγωγές, γιατί προσπαθούν να μου κλείσουν το στόμα.

Προδιαγεγραμμένη η πορεία υπερψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών

Η Νέα Δημοκρατία θα “έβαζε βούτυρο στο ψωμί” του ΣΥΡΙΖΑ αν κατέθετε πρόταση δυσπιστίας. Η Συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει. Έχει τελειώσει το θέμα αυτό. Η συγκέντρωση των 151 ψήφων έχει μόνο ψυχολογικού χαρακτήρα χρηστικότητα για τον Τσίπρα και την κυβέρνησή του. Τη συνθήκη αυτή δεν μπορεί να την πάρει κανείς πίσω, από την στιγμή που υπεγράφη από τους Τσίπρα και Ζάεφ. Το Μακεδονικό ήταν μια μεγάλη ιστορική εκκρεμότητα, την οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός εργαλειοποίησε. Ενώ ήταν μια ευνοϊκή ιστορική συγκυρία, ο κ. Τσίπρας, αντί να συνεργαστεί με όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου και να λυθεί το ζήτημα αυτό υπέρ της Ελλάδας, έκανε παραχωρήσεις χωρίς καμία διαπραγμάτευση. Να υπενθυμίσω ότι είχε δεχτεί αρχικά την ονομασία “Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν” και αν δεν υπήρχε τότε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενδεχομένως να είχαμε μεγάλα τραβήγματα. Θα μπορούσαμε να είχαμε μια καλύτερη συμφωνία για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια και να είχε λυθεί το Μακεδονικό με συναινετικό τρόπο. Δυστυχώς ο Πρωθυπουργός την εργαλειοποίησε, νομίζοντας ότι θα προκαλέσει σοβαρό ρήγμα στην Νέα Δημοκρατία και ότι θα διαλύσει τα μικρά κόμματα. Με αυτά που έκανε, πλήγωσε τους θεσμούς, τη δημοκρατία και το ίδιο το Κοινοβούλιο. Στη Βουλή επικρατούν συνθήκες πολιτικού εμπορίου και σε όλα αυτά ο Πρωθυπουργός είναι πρωταγωνιστής. Στην ουσία, ο ίδιος δε διαθέτει τη δεδηλωμένη. Σε κάθε νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή θα γίνει ονομαστική ψηφοφορία και οι βουλευτές που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να επιβεβαιώσουν την ψήφο εμπιστοσύνης. Προχωράμε σήμερα στην ψήφιση μιας μεγάλης ιστορικής συνθήκης από την οποία απουσιάζουν βασικές παράμετροι σταθερότητας, οι οποίες αποτελούσαν προαπαιτούμενα για την συγκεκριμένη συνθήκη.

Η πορεία προς την συσπείρωση του ΚΙΝΑΛ

Θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Προσωπικά πιστεύω στα ενιαία κόμματα και όχι στις πολλές τάσεις. Γι’ αυτό θα προχωρήσουμε στο συνέδριο για να ομογενοποιηθούμε. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ένα διψήφιο ποσοστό στις επικείμενες εκλογές, που θα μας δώσει τη δυνατότητα να έχουμε πολιτικό λόγο στα τεκταινόμενα της επόμενης μέρας. Διαφορετικά, θα υπογράψουμε την τελική πολιτική μας καταδίκη. Οι σημερινές δυνάμεις που συνθέτουν το ΚΙΝΑΛ προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, θεωρώ ότι ό,τι ήταν να δώσει στην ελληνική κοινωνία το ΠΑΣΟΚ το έδωσε και σαν μαγιά, μπορεί να φτιάξει κάτι καινούργιο. Τα εσωτερικά προβλήματα της χώρα αντικατοπτρίζονται και στα κόμματα, που αποτελούν καθρέφτη ομάδων πολιτών. Η Φώφη Γεννηματά, με αίσθηση ευθύνης, απέδειξε ότι τα ηνία του ΚΙΝΑΛ πρέπει να τα αναλάβει ένας αρχηγός, γιατί “όπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει”. Στις εκλογές θα έχει συσπειρωθεί η παράταξή μας, η οποία είναι απαραίτητη στην πολιτική ζωή του τόπου. Θα είναι λάθος της κοινωνίας αν καταδικάσει σε εξαφάνιση τον κεντρώο χώρο, που είναι ο κατεξοχήν χώρος της αναγέννησης, της μεταρρύθμισης και των προοδευτικών ιδεών.

Επιτακτική η οικονομική ενίσχυση των αγροτών στη Λακωνία

Θέλω να κάνω μια έκκληση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που είναι από την περιοχή μας και να προχωρήσει στην εξασφάλιση ενός επαρκούς πακέτου βοήθειας για τους αγρότες της Λακωνίας, που έχουν πάθει μεγάλες ζημιές στα εσπεριδοειδή, στις ελιές και στα οπωροκηπευτικά. Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει μια γενναιόδωρη αύξηση του ποσού της αποζημίωσης για τα συγκεκριμένα προϊόντα.