Πυροβολισμοί έξω από το Νοσοκομείο Ναυπλίου

«Ζούμε κάθε μέρα με τον φόβο»

«Κάθε φορά που υπάρχει εφημερία είναι η προσευχή μας, να μην έχουμε τέτοια περιστατικά. Κάθε φορά κάνουμε το σταυρό μας» λέει η Ιωάννα Αθανασούλα, αντιπρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Νοσηλευτικής Μονάδας στο νοσοκομείο του Ναυπλίου, μετά το περιστατικό με πυροβολισμούς που σημειώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας.

«Λέμε να είναι το τελευταίο, αλλά δυστυχώς οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες. Ζούμε κάθε μέρα με τον φόβο» τονίζει, μιλώντας στην ΕΡΤ και σημειώνοντας ότι αυτά τα περιστατικά είναι συχνά στο νοσοκομείο.

«Εχθές για άλλη μια φορά είχαμε επεισόδια στο νοσοκομείο μας από συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων. Ευτυχώς αυτή τη φορά δεν κινδύνευσε κάποιος από το προσωπικό και από τους εργαζόμενους και από τους υπάρχοντες ασθενείς γιατί το νοσοκομείο μας ήταν σε γενική εφημερία» περιγράφει.

«Το προσωπικό προσπαθούσε να καλύψει και να κρύψει τους ασθενείς που περίμεναν στα επείγοντα»

«Η διένεξη δύο οικογενειών έφερε πυροβολισμούς έξω από το νοσοκομείο, ξυλοδαρμό μέσα στο νοσοκομείο μεταξύ τους με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση. Το προσωπικό προσπαθούσε να καλύψει και να κρύψει τους ασθενείς που περίμεναν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών να εξεταστούν, να προστατευθεί και το ίδιο και ταυτόχρονα να πρέπει ψύχραιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους δύο τραυματισμένους από τις ομάδες αυτές των συγκεκριμένων ανθρώπων» λέει.

Όπως λέει στη συνέχεια τα πράγματα θα μπορούσα να εξελιχθούν πολύ χειρότερα καθώς υπήρχε κόσμος στο νοσοκομείο.

«Ο κόσμος με προβλήματα έρχεται στα νοσοκομεία για να λάβει υπηρεσίες, είτε αυτό είναι εγκεφαλικό, είτε είναι καρδιολογικό, είτε αυτό είναι παιδιατρικό περιστατικό, είτε είναι γυναικολογικό. χειρουργικό. Υπάρχει κόσμος λοιπόν που περιμένει να εξεταστεί. Καταλαβαίνετε λοιπόν τι θα γινότανε αν άρχιζαν οι πυροβολισμοί να πέφτουν μέσα στο νοσοκομείο ή να φεύγουν σφαίρες αριστερά δεξιά στον κόσμο. Δεν θέλω να το διανοηθώ, δεν θέλω να το σκεφτώ καν».

Το χρονικό

Το απόγευμα της Δευτέρας, δύο άτομα από διαφορετικές οικογένειες Ρομά, που έχουν προστριβές μεταξύ τους, έβγαλαν όπλα και άρχισαν να πυροβολούν ο ένας εναντίον του άλλου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά και να οδηγηθούν στα εξωτερικά ιατρεία.

Στο νοσοκομείο, που μεταφέρθηκαν οι τραυματίες, συγκεντρώθηκαν δεκάδες Ρομά και εκεί καταγράφηκαν εκ νέου πυροβολισμοί.

Σύμφωνα με τις Αργολικές Ειδήσεις, κάποιος Ρομά προσπάθησε να πατήσει με το όχημά του έναν ομόφυλό του από την άλλη οικογένεια. Τότε αυτός έβγαλε όπλο και πυροβόλησε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένα άτομο, ενώ επικράτησε πανικός στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

in.gr