ΠΗΝΕΛΟΠΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ – 2ος Βασιλικός Αγώνας Δρόμου 11χλμ.

Θα ακολουθήσει Συναυλία με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων! - Ημερομηνία διεξαγωγής: 4 Σεπτεμβρίου 2022

Το ΛΑΚΕΔΑΙΟΜΟΝΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ με την υποστήριξη των Σπαρτιατών Δρομέων και του DimopoulosCoaching, μέσα στα πλαίσια των ΥΑΚΙΝΘΕΙΩΝ 2022, διοργανώνουν τον 2ο ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 11χλμ., με την ονομασία ΠΗΝΕΛΟΠΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Ημερομηνία διεξαγωγής: 4 Σεπτεμβρίου 2022
Τόπος διεξαγωγής: Γεωργίτσι Λακωνίας, Σπαντίδου Αμφιθέατρον *
Ώρα διεξαγωγής: 17:00
Χιλιομετρική απόσταση διαδρομής: 11χλμ μικτά ασφάλτινα – χωματόδρομος

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 11ΧΛΜ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Ο αγώνας ξεκινά από το Σπαντίδου Αμφιθέατρο και κατευθύνεται κατηφορικά προς το χωριό Αγ. Κωνσταντίνος ακολουθώντας αγροτικό δρόμο με μεγάλη κλίση ως τα 1,150μ. όπου οι δρομείς θα συναντήσουν μια ρεματιά και από το σημείο αυτό αρχίζει μια απότομη ανηφόρα ως τα 2χλμ (Νεκροταφείο Αγ. Κωνσταντίνου) ο δρόμος συνεχίζει να είναι ανηφορικός με μικρότερη κλίση και στο 2,3χλμ οι δρομείς μπαίνο0υν στο χωριό και σε ασφάλτινο δρόμο κάνοντας προς τα αριστερά με κατεύθυνση προς την Αγόριανη. Ο δρόμος συνεχίζει να έχει ανηφορική κλίση με μικρές διακυμάνσεις στις κλίσεις και περίπου στο 5οχλμ οι δρομείς εισέρχονται στο χωριό της Αγόριανης, τα πρώτα περίπου 300μ έχει μια γλυκιά ανηφόρα όπου γίνεται πιο έντονη και στο 5,6χλμ οι δρομείς στρίβουν αριστερά προς το Γεωργίτσι και ακολουθούν την πορεία που ακολουθούν οι δρομείς στον αγώνα των Αθανάτων ως το 7,5χλμ όπου και το ψηλότερο σημείο του αγώνα στα 754μ. Στο σημείο εκείνο οι δρομείς κάνουν αριστερά προς το Αμφιθέατρο Σπαντίδου, όπου αρχίζει η κατηφόρα του αγώνα ως τον τερματισμό, στο 8,8χλμ ο δρόμος γίνεται χωμάτινος με μικρά κομμάτια τσιμέντου σε αγροτικό δρόμο ως τον τερματισμό στο Αμφιθέατρο Σπαντίδου.
Η διαδρομή είναι κυκλική και δεν απαιτείται trailπαπούτσια. Θα υπάρχουν σταθμοί ανεφοδιασμού με νερό.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Ο αγώνας είναι δωρεάν και δεν απαιτείται κόστος συμμετοχής.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Μπορείτε να δηλώσετε ηλεκτρονικά συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Μέχρι και Τετάρτη 31/08/2022

Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών θα γίνεται δεκτός την ημέρα του αγώνα

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα αναμνηστικό βαρύτιμο μετάλλιο. Βραβεύσεις θα γίνουν για τους 3 πρώτους και τις 3 πρώτες του αγώνα. Δεν θα γίνουν ηλικιακές βραβεύσεις.

ΦΥΛΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ – ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ
Στο Σπαντίδου Αμφιθέατρο θα υπάρχει χώρος φύλαξης πραγμάτων καθώς και θα υπάρχουν χώροι αποδυτηρίων, προκειμένου την καλύτερή σας εξυπηρέτηση.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν μετά το τέλος του αγώνα, περίπου στις 18:30.

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Μετά τον αγώνα θα δοθεί σνακ στους δρομείς και τους συνοδούς τους. Κατόπιν θα πραγματοποιηθεί Συναυλία με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων! Μετά τη συναυλία θα δοθεί δωρεάν γεύμα – μπουφές ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

*ΣΠΑΝΤΙΔΟΥ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ (πρόσβαση)
Προκειμένου να έρθετε στο Σπαντίδειο Αμφιθέατρο, θα χρειαστεί να πάρετε τον επαρχιακό δρόμο Σπάρτης – Γεωργιτσίου. καθώς θα εισέλθετε στο Γεωργίτσι και περάσετε το μνημείο με το αεροπλάνο, υπάρχει ταμπέλα στο δεξί σας χέρι με την ένδειξη ΘΕΑΤΡΟ, την οποία και θα πάρετε. Ουσιαστικά θα πρέπει να κινηθείτε αντίστροφα σε σχέση με τον Δρόμο των Αθανάτων, για όσους γνωρίζουν.