Αργολίδα: Ένοπλη ληστεία σε σπίτι – Συνελήφθησαν τρία άτομα

Ο ένας εκ των δραστών βρέθηκε λιπόθυμος στο οδόστρωμα

Συνελήφθησαν, σήμερα (3.9.2022) το πρωί, στην Αργολίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας, τρία άτομα, 51χρονη ημεδαπή και -2- αλλοδαποί, ηλικίας 32 και 38 ετών, αντίστοιχα, για ληστεία.
Ειδικότερα, σήμερα (3.9.2022) το πρωί, η 51χρονη ημεδαπή μετέφερε με όχημα της, τον 32χρονο και τον 38χρονο, σε οικία στο Ναύπλιο Αργολίδας, οι οποίοι κατά την έξοδο του 54χρονου ιδιοκτήτη, από την οικία του, τον ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου (πιστολιού) και στη συνέχεια τον οδήγησαν εντός αυτής.
Ακολούθως, ακινητοποίησαν την 49χρονη σύζυγό του και τον 20χρονο γιό τους και αφού εξερεύνησαν τους χώρους, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των -970- ευρώ.


Ο 32χρονος και ο 38χρονος τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση, όπου εντοπίστηκαν πλησίον, από προστρέξαντες αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας, με τον 38χρονο να είναι λιπόθυμος στο οδόστρωμα. Ο 32χρονος συνελήφθη, ενώ ο 38χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος λόγω παθολογικού προβλήματος.
Λίγες ώρες αργότερα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, η 51χρονη εντοπίσθηκε στο Άργος Αργολίδας και συνελήφθη.
Τέλος, στην κατοχή του 32χρονου και 38χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι κρότου, συσκευή εκτόξευσης χημικών ουσιών (σπρέι πιπεριού), «tyre up», -4- κινητά τηλέφωνα, -2- καπέλα, πένσα και το χρηματικό ποσό των -1.500- ευρώ, στην κατοχή της 51χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -2- κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των -605- ευρώ, ενώ κατασχέθηκε και το παραπάνω όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου.