Περιβαλλοντικά προγράμματα για παιδιά στη Βαμβακού

Μια νέα συνεργασία με φόντο τον Πάρνωνα!

Πάρνωνας. Ξέρετε πόσα όμορφα μυστικά κρύβει; Σας προσκαλούμε να τα ανακαλύψετε στη Βαμβακού Λακωνίας. Η Vamvakou Revival και ο Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασιάς ενώνουν τις δυνάμεις τους και φέρνουν εκπλήξεις για τους μικρούς τους φίλους! Περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 6-12 ετών, έρχονται στο σχολείο της Βαμβακούς.

Τα ζώα του Πάρνωνα, μέσα από γνωστούς μύθους του Αισώπου, αλλά και το μεταναστευτικό ταξίδι των πουλιών στην περιοχή του Πάρνωνα, αποκαλύπτονται τον Σεπτέμβριο.

Τα περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά προγράμματα υλοποιούνται από τον οργανισμό Vamvakou Revival με τη συμβολή του Φορέα Διαχείρισης και εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς που πραγματοποιείται με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο Φορέας Διαχείρισης για δύο συνεχόμενα Σαββατοκύριακα παρουσιάζει δύο προγράμματα για παιδιά/οικογένειες, στο ανακαινισμένο σχολείο της Βαμβακούς. Τα περιβαλλοντικά προγράμματα στοχεύουν στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων σε θέματα που αφορούν στην οικολογική αξία της περιοχής, αλλά και στην ανάγκη προστασίας και διατήρησης της βιοποικιλότητας και των φυσικών αξιών της.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 05/09/2020 και ώρα 12:00 – 14:00, μέσω της δράσης «Οι μύθοι του Αισώπου και τα Ζώα της προστατευόμενης περιοχής του Πάρνωνα», οι μικροί μας φίλοι θα ανακαλύψουν τα ζώα της περιοχής. Μέσα από γνωστούς μύθους του Αισώπου προβάλλονται είδη σημαντικά που είναι σπάνια, κινδυνεύοντα ή ενδημικά.

«Δεν σταματάμε, όμως εδώ! Το Σάββατο 12/09/2020 και ώρα 12:00 – 14:00, μέσω της δράσης «Το μετανα-στευτικό ταξίδι των πουλιών στην περιοχή του Πάρνωνα», οι μικροί μας φίλοι θα ξεναγηθούν στο μεγάλο τα-ξίδι της μετανάστευσης, τις περιπέτειες που συναντούν τα πουλιά, ενώ παράλληλα θα μάθουν για μερικά από τα κοινά είδη που ζουν ή περνούν από την περιοχή του Πάρνωνα. Σας περιμένουμε να μάθουμε όλα τα μυστικά του μαγικού και ειδυλλιακού βουνού!»

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://www.vamvakourevival.org/events/ #WeekendatVamvakou #VamvakouRevival

Επικοινωνία

Ομάδα Vamvakou Revival Βαμβακού, 230 67, Λακωνία

[email protected]

+30 27310 76233 www.vamvakourevival.org

Like us on Facebook @VamvakouRevival

Follow us on Instagram @vamvakourevivalorg

Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας Άστρος Αρκαδίας, 22001

Τηλ: 27550 22021

Email: [email protected]

Web: www.fdparnonas.gr