Πεντανόστιμη τάρτα πορτοκάλι από τη Μαίρη Παναγάκου

Ακούστε τη διάσημη chef κάθε Παρασκευή, στις 9.45, στην πρωινή ζώνη του FLY

Υλικά για μια ταρτιέρα 0.22 εκ
Για την ζύμη
120 γρ βούτυρο
200 γρ αλεύρι
50 γρ αμύγδαλα τριμμένα
50 γρ ζάχαρη άχνη
1 αυγό

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
200 γρ γάλα
50 γρ χυμό πορτοκαλιού
50 γρ ζάχαρη
1 αυγό
50 γρ αλεύρι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ γλ βούτυρο

Για το γαρνίρισμα
2 πορτοκάλια κομμένα σε ροδέλες
100 γρ νερό
150 γρ ζάχαρη

Τρόπος παρασκευής
1.    Χτυπάτε τα υλικά της ζύμης στον κάδο του μίξερ τοποθετώντας τον γάντζο. Χτυπάτε μέχρι να πάρετε μια εύπλαστη ζύμη. Την σκεπάζετε με μεμβράνη και την αφήνετε
για 1/2 ώρα στο ψυγείο.
2.    Βάζετε το αλεύρι σε λεκανίτσα, ρίχνετε μετά την ζάχαρη και το αυγό και τα χτυπάτε με το σύρμα, μέχρι να γίνει χυλός.
3.    Σε μικρή κατσαρόλα, βράζετε το γάλα με το ξύσμα, ρίχνετε την μισή ποσότητα στο μείγμα του αυγού και ανακατεύετε καλά. Μεταφέρετε το νέο μείγμα στην κατσαρόλα, προσθέτετε το
υπόλοιπο γάλα, τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύετε διαρκώς με σύρμα επάνω από την φωτιά. Μόλις η κρέμα πάρει βράση και πήξει, την απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέτετε
το βούτυρο. Ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσει.
4.    Ανοίγετε την ζύμη σε φύλλο πάχους 0.5 εκ και την απλώνετε σε βουτυρωμένη φόρμα τάρτας 0.22 εκ.
5.    Απλώνετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής στην βάση της τάρτας και ψήνετε για 45′ στους 170ο, προθερμασμένου φούρνου με αντιστάσεις. Βγάζετε την τάρτα από την φόρμα, την μεταφέρετε
σε πιατέλα και αφήνετε να κρυώσει καλά.
6.    Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνετε το νερό με την ζάχαρη και όταν λιώσει ρίχνετε τις ροδέλες πορτοκαλιού. Σιγοβράζετε μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν. Τις γυρίζετε για να πάρουν
χρώμα και τις απλώνετε σε σχάρα για να κρυώσουν.
7.    Καλύπτετε την επιφάνεια της τάρτας με τις ροδέλες πορτοκαλιού, έτσι ώστε η κάθε φέτα να καλύπτει την άλλη, ακουμπώντας επάνω της.