Πένες με πιπεριά και ζαμπόν

Δια χειρός Μαίρης Παναγάκου

Υλικά για 4 άτομα1 πακέτο πένες2 κ γλ βούτυρο2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες1/2 φλ τσ ψιλοκομμένο ζαμπόν2 φέτες μπέϊκον ψιλοκομμένο1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο1/2 κ γλ ντοματοπελτέ1/2 φλ τσ λευκό ξηρό κρασί1/2 φλ τσ νερό1 φλ τσ κρέμα γάλακτος1/3 κ γλ ταμπάσκοΤρόπος παρασκευής1.    Βάζετε το βούτυρο να ζεσταθεί και μαραίνετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τις πιπεριές, το ζαμπόν και το μπέϊκον. Αφήνετε να σοταριστούν και σβήνετε με το κρασί. Ρίχνετε το νερό, τον πελτέ, το ταμπάσκο, το αλάτι και ανακατεύετε.

2.    Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 20′. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζετε για 10′ ακόμα. Προσθέτετε τις βρασμένες πένες, ανακατεύετε και σερβίρετε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.