Πάτρα | Δικάζονται σήμερα η παπαδιά κι ο εραστής της για τη δολοφονία του ιερέα

Συνεχίζεται σήμερα η εκδίκαση της έφεσης που έχει καταθεσει ο δικηγόρος της παπαδιάς που μαζί με τον εραστή της τον Ιούνιο του 2013 καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του 54χρονου ιερέα Θανάση Αυγερόπουλου από τη Φωκίδα.

Δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τη δολοφονία του άνδρα της και δεν είχε κανέναν λόγο να βάλει κανέναν να σκοτώσει τον ιερέα. Αυτό τόνισε ο συνήγορος της κατηγορουμένης κ. Λύτρας μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Η παπαδιά και o εραστής της τον Ιούνιο του 2013 καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του 54χρονου ιερέα Θανάση Αυγερόπουλου από τη Φωκίδα.

Η σύζυγος του δολοφονηθέντα ιερέα και o εραστής της είχαν καταδικαστεί ισόβια, ως δολοφόνοι του.

Από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο δικάζονται σε δεύτερο βαθμό.

Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση η παπαδιά και ο εραστής της ήταν η ηθική και ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του ιερέα. Φέρονται να του είχαν στήσει την ενέδρα, λίγο μετά τα Κρέσταινα και στο δρόμο για τη Ζαχάρω Ηλείας.

Μάλιστα δεν τους είχε αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Η παπαδιά είχε ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης,καθώς είχε υποστηρίξει πως δεν έβαλε ποτέ κανέναν να σκοτώσει τον άνδρα της.

Η δίκη σε πρώτο βαθμό είχε εκδικαστεί στο Αίγιο.

Ο ιερέας τη μοιραία μέρα είχε σταθμεύσει στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας και σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από τη διασταύρωση Κρεστένων στο 34ο χλμ, για προσωπική ανάγκη της συζύγου του. Τη στιγμή που είχε απομακρυνθεί η σύζυγός του, άκουσε πυροβολισμούς και γυρνώντας είδε τον ιερέα, μέσα σε μια λίμνη αίματος. Ο δολοφόνος τον πυροβόλησε και στη συνέχεα εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με την πρώτη ιατροδικαστική εξέταση, το πτώμα έφερε κακώσεις στο θώρακα και το κεφάλι, που προέρχονται από πυροβόλο όπλο. Ακολούθησαν αποκαλύψεις που σόκαραν.