Πασχαλινά κουλουράκια από τη Μαίρη Παναγάκου

Όλα τα βήματα για ένα γευστικό αποτέλεσμα

Υλικά
1 κιλό αλεύρι γοχ
2 φλ τσ ζάχαρη
2 φλ τσ βούτυρο φρέσκο
5 αυγά
3 1/2 φλ τσ γάλα χλιαρό
1 κ γλ ανθρακική αμμωνία
2 κ γλ μπέκιν πάουντερ
3 βανίλιες

Τρόπος παρασκευής
1. Βάζετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και το χτυπάτε προσθέτοντας λίγη λίγη τη ζάχαρη. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο.
Ρίχνετε ένα ένα τα αυγά και μεταφέρετε το μείγμα σε λεκάνη.
2. Προσθέτετε την αμμωνία διαλυμένη στο γάλα, το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέκιν λίγο λίγο και τα ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή. Την σκεπάζετε και αφήνετε
να μείνει για 1/2 ώρα τουλάχιστον.
3. Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί και παίρνετε κομμάτια από τη ζύμη. Τα πλάθετε σε κορδόνια και σχηματίζετε διάφορα σχέδια. Τοποθετείτε τα κουλουράκια στο ταψί.
4. Χτυπάτε το 5ο αυγό με 1 κ σ νερό, αλείφετε τα κουλουράκια με ένα πινέλο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, για 20′-25′.
Αφήνετε να κρυώσουν πριν τα φυλάξετε σε σκεύος με σκέπασμα.