Παρέμβαση Αραχωβίτη για το θάνατο του Δημήτρη Καλοειδή

Παρέμβαση στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς, της οποίας είναι μέλος, έκανε ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Αραχωβίτης, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή της, σχετικά με την απώλεια του Λάκωνα ομογενή Δημήτρη Καλοειδή, ζητώντας από τα μέλη της Επιτροπής να εκφράσουν τα «συλλυπητήρια» τους στη σύζυγο και τους οικείους του, αίτημα το οποίο έγινε ομόφωνα αποδεκτό.

«Δυστυχώς, πριν από λίγες ημέρες, είχαμε την απώλεια ενός επιφανούς, ενός σπουδαίου ομογενή μας, με καταγωγή από την Πετρίνα Λακωνίας, του Δημήτρη Καλοειδή, ο οποίος ήταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε τόσο την τέχνη, ήταν ο ίδιος συλλέκτης, όσο και την ελληνική παιδεία.
Με τη συνεισφορά του είχαν δημιουργηθεί πολλά ελληνικά σχολεία στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και είχε συμβάλλει πάρα πολύ στη δημιουργία εκκλησιών για την ενδυνάμωση και την ενίσχυση του ρόλου της Εκκλησίας, της παιδείας και της καλλιέργειας της ελληνικής κουλτούρας, τόσο στην Αμερική, όσο και στην Ελλάδα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αραχωβίτης, στη διάρκεια της ομιλίας του.