Πανικός στο Ναύπλιο με φωτιά σε αυτοκίνητο

Μεγάλη έκρηξη σε ΙΧ με υγραεριοκίνηση

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε σταθμευμένο όχημα εντός υπόγειου γκαράζ πολυκατοικίας στο Ναύπλιο αργά το απόγευμα της Δευτέρας 4 Ιανουαρίου , προκάλεσε αναστάτωση στους ενοίκους και τους περιοίκους, καθώς ακολούθησαν εκρήξεις.

Σύμφωνα με το argolikeseidhseis, το seat Ibiza 94 είχε παρουσιάσει ηλεκτρολογική βλάβη, και σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του οχήματος,  είχε επιστρέψει από το συνεργείο και το πάρκαρε στο υπόγειο γκαράζ της πολυκατοικίας επί της οδού Ασκληπιού, στο Ναύπλιο.

Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, σύμφωνα με μαρτυρίες των ενοίκων της πολυκατοικίας, σημειώθηκε έκρηξη και στο όχημα ξέσπασε φωτιά, η οποία επεκτάθηκε και σε άλλα δύο σταθμευμένα οχήματα. Άμεσα έγινε εκκένωση της πολυκατοικίας, λόγω των έντονων πυκνών καπνών.

Άμεσα στο χώρο μετέβησαν πληρώματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου και επιχείρησαν στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς, ενώ η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία προς την οδό Ασκληπιού. Στην περιοχή προληπτικά μετέβη και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Αργολίδας, χωρίς ωστόσο για τους διασώστες να χρειαστεί παρέμβαση καθώς δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του οχήματος είχε κάνει μετατροπή στο seat Ibiza 94 σε υγραέριο τα τελευταία οχτώ χρόνια. Οι Πυροσβέστες ολοκλήρωσαν άμεσα το έργο κατάσβεσης της φωτιάς , ενώ προανάκριση για τις ακριβείς συνθήκες εκδήλωσης της πυρκαγιάς διενεργεί η Π.Υ. Ναυπλίου .