Πανελλαδική απεργία λαϊκών αγορών

Σύλλογος παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών νομού Λακωνίας "Γαία"

Σήμερα 7 Ιανουαρίου 2026 ο σύλλογος παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών νόμου Λακωνίας “Γαία” εναρμονιζόμενος με τη πανελλαδική απεργία που έχει αποφασισθεί από τη γενική συνομοσπονδία παραγωγών και πωλητών Ελλάδος ξεκινάει τον αγώνα των απεργιών.

Αγαπητοί πελάτες επειδή το κόστος παραγωγής των προϊόντων που εμείς παράγουμε και εσείς καταναλώνετε πολλαπλασιάζεται κάθε ημέρα που περνάει,με συνέπεια να αναγκαζόσαστε κι εσείς να πληρώνετε ποσό από αυτό το κόστος. Εκτός αυτού η κυβέρνηση με τα διάφορα νομοθετήματα που έχει ψηφίσει ( φορολογικά, ηλεκτρονικά και διαφορα διαδικαστικά) στα οποία πρέπει να είμαστε εναρμονισμένοι δυσχεραίνει παρά πολύ τη διαδικασία της παραγωγής.

Ζητάμε

1)μείωση του κόστους παραγωγής

2)αφορολόγητο πετρέλαιο

3)φθηνό αγροτικό ρεύμα

4)φθηνές πρώτες ύλες (λιπάσματα, φυτοφάρμακα κ.α.)

5) να μην ισχύσει το ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση, καθώς είναι ναι ένα ακόμα εμπόδιο για εμάς αφού χρειάζεται πρωί και με τη λήξη της λαϊκής να γίνεται καταμέτρηση των προϊόντων και να συμπληρώνεται ηλεκτρονικά. Πράγμα που όπως καταλαβαίνετε είναι πάρα πολύ δύσκολο για λόγους καιρικών συνθηκών και αδυναμία των περισσότερων παραγωγών στη χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών.

Ένα ακόμα πρόβλημα είναι ,εάν υπογράφει η συμφωνία μεταξύ ΕΕ και λατινικών χωρών (MERCOSUR) η κατάσταση πλέον είναι σχεδόν απαγορευτική για καλλιέργειες στον Ελληνικό χώρο, καθώς και με πάρα πολλά ρίσκα για την κατανάλωση των ξένων προϊόντων αφού δεν πληρούν τα ευρωπαϊκά πρότυπα υγιεινής.

Κατόπιν όλων αυτών ζητάμε τη πλήρη κατανόηση από εσάς ,να εφοδιαστείτε μη λίγη υπομονή όπως κι εμείς για να έχουμε θετικό αποτέλεσμα.