Πανακότα με σάλτσα λωτού

Μία μοναδική συνταγή από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
200 ml φρέσκο γάλα
2 φύλλα ζελατίνης
70 γρ ζάχαρη άχνη
1 μπαστουνάκι βανίλιας

Για τη σάλτσα
2 ώριμους λωτούς
1 μικρό πορτοκάλι, το χυμό
1 κ σ χυμό φρέσκου λεμονιού

Τρόπος παρασκευής
1. Μουσκεύετε τις ζελατίνες στο κρύο γάλα για 10′-15′, μέχρι να φουσκώσουν. Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο, ζεσταίνετε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, τη μισή κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια.

2. Ρίχνετε έπειτα σε αυτό το μείγμα τα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύετε απαλά. Όταν διαλυθούν εντελώς απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά. Προσθέτετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, καθώς και το γάλα μέσα στο οποίο είχατε μουλιάσει τις ζελατίνες.

3. Αφαιρείτε τη βανίλια και μοιράζετε το μείγμα σε μικρές φόρμες. Τις αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες. Όταν είναι έτοιμη η πανακότα, καθαρίζετε τους λωτούς και τους κόβετε σε τέταρτα.

4. Τους πολτοποιείτε στο μπλέντερ χτυπώντας για 1′-2′. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτετε το χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού, ανακατεύοντας απαλά με ένα πιρούνι.

5. Σερβίρετε τις κρέμες σε πιάτα, τοποθετώντας τις στο κέντρο και με ένα κουτάλι μοιράζετε γύρω γύρω τη σάλτσα του λωτού.