Παγωτό βανίλια με κεράσια

Μία μοναδική συνταγή από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
300 γρ κεράσια, δίχως κουκούτσια
3 κ σ ξανθή ζάχαρη
500 γρ κρέμα αραβοσίτου στιγμής με γεύση βανίλια
500 γρ κρέμα γάλακτος 35%
1 βανίλια

Τρόπος παρασκευής
1. Βράζετε τα καθαρισμένα κεράσια με 3 κ σ ξανθή ζάχαρη και ελάχιστο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Χτυπάτε στο μίξερ, την κρέμα αραβοσίτου με γεύση βανίλια με την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια.

2. Βάζετε το μείγμα σε παγωτομηχανή και το χτυπάτε για να παγώσει τόσο που να μπορείτε να ανακατέψετε μέσα τα κεράσια. Αφήνετε στην κατάψυξη για 1 ώρα, το βγάζετε και το ανακατεύετε ελαφρά, για να αφρατέψει.

3. Το ξαναβάζετε στην παγωτομηχανή και το αφήνετε να παγώσει.