Όχι στη φημολογούμενο κλείσιμο της Πειραιώς στην Κόρινθο

Ανακοίνωση Συλλόγου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς

Την Τρίτη 13/9 εκπρόσωποι του Συλλόγου μας μαζί με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου επισκέφθηκαν τα καταστήματα της πόλης, ένα από τα οποία φημολογείται ότι θα κλείσει, ενώ στις προθέσεις της Τράπεζας είναι να κλείσει τρία συνολικά σε όλο το νομό.

Ο Σύλλογος και Εργατικό Κέντρο κατέστησαν σαφές σε όλους, ότι σε περίπτωση πού η Διοίκηση προσπαθήσει να εφαρμόσει αντεργατικές πρακτικές σε βάρος συναδέλφων μας, θα αντιδράσει σύσσωμο το δίκτυο του νομού, με συμπαραστάτη την τοπική κοινωνία η οποία θεωρεί ότι η συρρίκνωση του δικτύου πλήττει την τοπική επιχειρηματικότητα και στερεί από τους πολίτες την πρόσβαση σε ποιοτικές τραπεζικές υπηρεσίες. Το οξύμωρο είναι ότι το κατάστημα που φημολογείται ότι θα κλείσει, είναι το πιο κερδοφόρο σε όλο το νομό και οι συνάδελφοι ανταμείφθηκαν με Bonus για την απόδοσή τους, αδιάψευστο δείγμα της λογικής του παραλόγου που διέπει την στρατηγική της Διοίκησης της Τράπεζας.

Καταγγέλλουμε και διεκδικούμε την απρόσκοπτη πρόσβαση του πελατειακού κοινού σε ποιοτικές τραπεζικές υπηρεσίες, καθώς και τη ματαίωση της απόπειρα περικοπής επιπλέον θέσεων εργασίας, μέσω της συγκεκριμένης επιχειρηματικής επιλογής, πλήττοντας κατ’ ουσίαν οικογένειες και εργαζόμενους με πολυετή πείρα και σχέσεις εμπιστοσύνης με την τοπική κοινωνία.

Για τους λόγους αυτούς, ο Σύλλογός μας καλεί:

  • τους βουλευτές του Νομού να παρέμβουν και να αναδείξουν το θέμα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
  • την Περιφερειακή και Δημοτική αρχή να μην επιτρέψουν μια τέτοια αρνητική εξέλιξη.
  • την τοπική κοινωνία σε συνεννόηση με τα συνδικάτα και το Σύλλογό μας, να εναντιωθούν και να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο του καταστήματος.
  • τα τοπικά μέσα να αναδείξουν το ζήτημα για την αποτροπή του κλεισίματος.

Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για τη συνέχιση της λειτουργίας των καταστημάτων στο Ν. Κορινθίας και τη διατήρηση του συνόλου των θέσεων εργασίας των συναδέλφων μας.

 Για το Δ.Σ του ΣΕΥΤΠΕ

             Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

                                                                                                                  Μπεμπένης Εμμανουήλ                      Γοίλιας Ισίδωρος