Σπάρτη: Όσιος Νίκων – Πανηγυρικός Εσπερινός (video)

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τελέσθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 25 Νοεμβρίου 2019, στον Ιερό Ναό του Οσίου Νίκωνος του ‘’Μετανοείτε’’, ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας επί την εορτή του Πολιούχου της Σπάρτης.
Στην εσπερινή λατρευτική σύναξη συμμετείχαν, ως προσκεκλημένοι του σεπτού Ποιμενάρχη μας κ. Ευσταθίου, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος και Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, καθώς και ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, ο οποίος χοροστάτησε.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος, αμέσως μετά την αρτοκλασία, αναφέρθηκε στην χαρμόσυνη εορτή του Πολιούχου της Σπάρτης, Οσίου Νίκωνος «του Μετανοείτε», ο οποίος επί χίλια και πλέον έτη προστατεύει την Λακεδαίμονα και αποτελεί τον πνευματικό πατέρα των ανθρώπων που έχουν πνεύμα μαθητείας. Στη συνέχεια παρουσίασε στο εκκλησίασμα με επαινετικά λόγια τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο, τους οποίους και ευχαρίστησε για την ευγενική αποδοχή της πρόσκλησής του.