Η Ομάδα διάσωσης στο 5ο Δ.Σ. Σπάρτης⁩

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου 12/θ Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 6:00 μ.μ. από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης του Παραρτήματος Λακωνίας, εκπαιδευτικό πρόγραμμα αρχών Πρώτων Βοηθειών, θεωρητικού και πρακτικού επιπέδου, σε εκπαιδευτικούς και γονείς που είχαν κατακλύσει από νωρίς τον σχολικό χώρο.
Οι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές και διασώστες Ιωάννης Κληροδέτης, Πολυτίμη Σταθάκου και Βασιλική Πρόγγα, με πολυετή εμπειρία τόσο στον εκπαιδευτικό όσο και στον διασωστικό τομέα, εκπαίδευσαν τους παρευρισκόμενους στο πώς θα πρέπει να βοηθήσουν κάποιο παιδί ή/και ενήλικα που βρίσκεται σε κίνδυνο.
Ο Διευθυντής του Σχολείου, κ. Φώτης Πολίτης, στον χαιρετισμό του, επεσήμανε τον εθελοντικό χαρακτήρα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, η οποία από το 1978 επιχειρεί σε καταστάσεις έκτακτης εθνικής ανάγκης και μαζικές καταστροφές σε Ελλάδα και εξωτερικό, για παροχή πρώτων βοηθειών, υποστήριξη ζωής και πρόληψης κινδύνων, αλλά και τις κοινωνικές και ανθρωπιστικές της δράσεις με τη μεταφορά και διανομή επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας σε πληγέντες πληθυσμούς από σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές, χιονοστιβάδες, μαζικά ατυχήματα και ανθρωπιστικές κρίσεις λόγω πολεμικών συγκρούσεων. Παράλληλα, υπογράμμισε το όφελος για τους εκπαιδευτικούς και γονείς, οι οποίοι θα μπορέσουν υπεύθυνα να διδαχθούν πρακτικές του πώς προσφέρουμε Α’ Βοήθειες σε ενήλικες αλλά και προπάντων σε παιδιά.