Οι τερματισμοί του Σπάρταθλον 2023

Όλα όσα μετέδωσαν το ραδιόφωνο του Fly 89.7 και η ιστοσελίδα www.flynews.gr

Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο των υπεραποστάσεων, το Σπάρταθλον ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. 

Ο FLY και φέτος με δύο μέσα, τον FLY 89.7 και την ιστοσελίδα flynews.gr, μετέδωσε το Σπάρταθλον με ζωντανές συνδέσεις, live ανταποκρίσεις, εικόνα και ήχο.

Τον άκρως συγκινητικό τερματισμό του Γιάννη Μαλτέζου κατέγραψε ο φακός του Flynews. Απολαύστε τον!

Εν μέσω χειροκροτημάτων τερμάτισε ο Νίκος Σταθακόπουλος!

Το έκανε ξανά ο Γιώργος Κουλόγιαννης, ο οποίος τερμάτισε σε χρόνο 35.14.46!

Άγγιξε το άγαλμα του Λεωνίδα ο Βασίλης Γλεντζές σε χρόνο 34.30.15! Δείτε το βίντεο του Fly!

Υπερηφάνεια για τον Κώστα Λαμπρινό, ο οποίος επέστρεψε στο Σπάρταθλον και τερμάτισε μέσα σε θερμά χειροκροτήματα, σε χρόνο 32.43.40!

Λίγα λεπτά αργότερα και με χρόνο 31.14.02, εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων, η Σπάρτη υποδέχτηκε τον Γιώργο Τσάκωνα, ο οποίος τερμάτισε για δεύτερη διαδοχική χρονιά.

Ο Βασίλης Σταθάκος άνοιξε το χορό των τερματισμών από πλευράς Λακώνων Σπαρταθλητών, καθώς έφτασε στο άγαλμα του Λεωνίδα σε 30 ώρες 54 λεπτά και 52 δευτερόλεπτα.

Δείτε το συγκινητικό video! 

Δείτε στο video που ακολουθεί τις πρώτες δηλώσεις του Βασίλη Σταθάκου, μετά τον τερματισμό. 

Με χρόνο 22.17.17 ο Νορβηγός αθλητής Holvik Simen τερμάτισε στη δεύτερη θέση, αγγίζοντας το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα εμφανώς συγκινημένος. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε στην τερματισμό του, λίγο καιρό πριν, έκανε τη διαδρομή Μαραθώνας – Αθήνα – Σπάρτη – Αθήνα – Μαραθώνας – Αθήνα για να τιμήσει την Φειδιππίδη, υποσχόμενος ότι στο φετινό Σπάρταθλον θα είναι στο βάθρο, κάτι που κατάφερε με μεγάλη επιτυχία.

Δείτε το video από τον τερματισμό του Holvik Simen.

Λίγα λεπτά αργότερα, η Camille Herron από τις ΗΠΑ τερμάτισε με χρόνο 22.35.25, σπάζοντας το ρεκόρ στην κατηγορία των γυναικών, το οποίο μέχρι πρότινος ήταν 24 ώρες.

Δείτε το video από τον τερματισμό της Camille Herron.

Με χρόνο 23.22.55, η γνωστή Noora Honkala από τη Φινλανδία τερμάτισε στην 4η θέση, σπάζοντας κι εκείνη το ρεκόρ των 24 ωρών, στην κατηγορία των γυναικών.

Δείτε το video από τον τερματισμό της Noora Honkala.

Έκοψε πρώτος το νήμα στο φετινό Σπάρταθλον ο κορυφαίος αθλητής υπεραποστάσεως, Φώτης Ζησιμόπουλος, ο οποίος έσπασε το ρεκόρ του Κούρου με χρόνο 19.55.02!

Για τρίτη διαδοχική χρονιά, ο μοναδικός Σπαρταθλητής από το Αγρίνιο έφτασε πρώτος στο άγαλμα του Λεωνίδα, τερματίζοντας εν μέσω επιδοκιμασιών και θερμών χειροκροτημάτων!

Το Live του Σπάρταθλον δια χειρός Fly! 

Σε εξαιρετική κατάσταση μέχρι στιγμής ο Φώτης Ζησιμόπουλος καθώς βρίσκεται στην πρώτη θέση, έχοντας περάσει ήδη το 160χλμ. του αγώνα. Ο δύο φορές νικητής του Σπάρταθλον από το Αγρίνιο σημειώνει μέχρι στιγμής εντυπωσιακή επίδοση με το πέρασμά στο CP 159.5 σε χρόνο 12.32.08. Ακολουθεί στη 2η θέση με διαφορά περίπου 40 λεπτών ο Νορβηγός Holvik Simen.

20.00: Καμία αλλαγή στην πρώτη θέση! Ο Φώτης Ζησιμόπουλος καλπάζει έχοντας μπροστά του άλλα 102  χιλιόμετρα μέχρι τον τερματισμό στο άγαλμα του Λεωνίδα.

Ακολουθούν Holvik Simen, Brunner Radek, Honkala Noora και Martínez Roman Fernando Andres.

Συνεχίζουν κανονικά οι 6 Λάκωνες Σπαρταθλητές! 

17.45: Παραμένει στην πρώτη θέση ο κορυφαίος αθλητής, Φώτης Ζησιμόπουλος.

Συνεχίζουν κανονικά οι Λάκωνες αθλητές, παρά τα μικροπροβλήματα που αντιμετωπίζουν!

Δείτε την πρώτη τριάδα:

14.30: Στην πρώτη θέση ο Φώτης Ζησιμόπουλος, στη δεύτερη ο Holvik Simen από τη Νορβηγία και στην τρίτη θέση ο Ούγγρος Mihalik Norbert.

LIVE ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Στις 07.00 το πρωί ξεκίνησε το φετινό Σπάρταθλον με τη συμμετοχή σχεδόν 400 αθλητών από πολυάριθμες χώρες του κόσμου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Η εκκίνηση έγινε από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Η απόσταση που έχουν να διανύσουν οι αθλητές έως τη Σπάρτη, ακολουθώντας τα βήματα του αρχαίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη, είναι 246 χλμ.Σε 36 ώρες πρέπει να έχουν τερματίσει στο άγαλμα του Λεωνίδα.



Σπάρταθλον 2023: Γιώργος Τσάκωνας στο άγαλμα του Λεωνίδα λίγο πριν την αναχώρηση για Αθήνα. Μαζί του ο και Σπαρταθλητής Τάσος Καραμπάτος που θα είναι support του Γιώργου. Καλό αγώνα!