Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: “Τα 60 δισ. είναι η ευκαιρία της χώρας”

Βασικά σημεία συνέντευξης στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ» (Δ. Οικονόμου – Μ. Αναστασοπούλου)

  • Να πούμε σε όλο τον κόσμο ότι οι τουριστικοί προορισμοί της χώρας μας, είναι  όλοι ασφαλείς και δεν ξεχωρίζει κανένας ως προς αυτό διότι αρχικά δημιουργήθηκε μια σύγχυση με την κατηγοριοποίησή τους και την εκτίμηση κινδύνου από το Υπουργείο Τουρισμού.
  • Σε ότι αφορά τα Ελληνοτουρκικά ∙ ο Ερντογάν βρίσκεται στην πιο δύσκολη στιγμή της πολιτικής του ιστορίας. Εμείς ως Κίνημα Αλλαγής έχουμε μια διαφορετική αντιμετώπιση των εθνικών πραγμάτων. Πιστεύουμε ότι τέτοιες συζητήσεις πρέπει να γίνονται εντός κλειστών συνεδριάσεων των επιτροπών εθνικής άμυνας και πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι και ενωμένοι απέναντι στην Τουρκία. Τηρούμε μια στάση σεβασμού απέναντι στα εθνικά ζητήματα. Μάλιστα ήμασταν οι πρώτοι που ζητήσαμε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών γιατί πιστεύουμε ότι χρειάζεται μια ενιαία εθνική γραμμή∙ ωστόσο η Κυβέρνηση είναι αυτή που αναλαμβάνει την ευθύνη αυτή τη στιγμή. Πρέπει να γίνει κατανοητό προς όλες τις πλευρές ότι τα Ελληνικά σύνορα, είναι Ευρωπαϊκά σύνορα και πρέπει να καταλάβουν οι Ευρωπαίοι ότι πρέπει να στηρίξουν την προσπάθειά μας.
  • Όσοι αγωνιστήκαμε για να #μείνουμε Ευρώπη νιώθουμε μια μικρή δικαίωση. Οι κόποι μας από το 2009 και μετά δεν πήγαν χαμένοι. Τα 60δις (επιχορηγήσεις- δάνεια) για την επόμενη εξαετία είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα. Δεν αφορούν τις Κυβερνήσεις που έρχονται και παρέρχονται, αλλά κάθε Έλληνα ξεχωριστά. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποδέχθηκε θετικά το πακέτο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  για τις μεταφορές και τον τουρισμό ωστόσο δεν ψήφισαν όλοι αυτό το πακέτο στην πρώτη συνεδρίαση. Τα 60 δις είναι ένα μεγάλο εθνικό θέμα, σχετικά με το που θα πάνε αυτά τα χρήματα. Αυτό είναι που πρέπει να απασχολήσει την Κυβέρνηση, τον πολιτικό κόσμο, τους ειδικούς. Πρέπει να αξιοποιηθούν με τρόπο που θα φέρει αύξηση στην παραγωγή και νέες θέσεις εργασίας. Όλα τα κόμματα πρέπει να συνεννοηθούν διότι αυτά τα χρήματα είναι πολλά και θα μας απασχολήσουν για τα επόμενα χρόνια. Πρέπει λοιπόν να συνεννοηθούμε και να κάνουμε ένα εθνικό σχέδιο που θα αλλάξει τη χώρα.