Ο Κατρούγκαλος αποσύρεται από τις εκλογές, αλλά θα είναι στα ψηφοδέλτια

Κανονικά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, στο Βόρειο Τομέα Αθηνών θα είναι ο Γιώργος Κατρούγκαλος: Παρά την απόσυρσή του από την εκλογική μάχη που ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω twitter, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ με την ανακοίνωσή του, στην οποία αναφέρεται ότι «όποιος παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής, είτε συνειδητά, είτε από λάθος, θέτει εαυτόν εκτός της συλλογικής προσπάθειας για τη μεγάλη αλλαγή», ο κ.Κατρούγκαλος έχει ανακηρυχθεί κανονικά υποψήφιος από τη Δικαιοσύνη. Έτσι, ακόμη κι αν υπήρχε χρόνος να τυπωθούν νέα, το όνομά του δεν θα μπορούσε να μην είναι κανονικά στα ψηφοδέλτια.

Ο ίδιος, σημείωναν πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τη δήλωσή του καλεί τον κόσμο να μην τον ψηφίσει, αφού αποσύρεται από την εκλογική μάχη. Ωστόσο, σταυρός στο όνομά του σε καμία περίπτωση δεν ακυρώνει το ψηφοδέλτιο. Ακόμη και στην περίπτωση που «σταυρωθεί» και βρεθεί σε εκλόγιμη θέση, η δήλωσή του δείχνει τον δρόμο της παραίτησης, αφού προηγουμένως ορκισθεί στη νέα βουλή. Ηδη, πάντως, και το μήνυμα από το κόμμα στους ψηφοφόρους είναι ότι ο κ.Κατρούγκαλος έχει τεθεί εκτός. Σημειώνεται ότι πηγές του υπουργείου Εσωτερικών σημείωναν ότι ο κ.Κατρούγκαλος παραμένει υποψήφιος- έστω τυπικά, μετά τη δήλωσή του- από τη στιγμή που έχει ανακηρυχθεί από τον Άρειο Πάγο, επισήμαιναν όμως, ότι αν εκλεγεί, μπορεί να παραδώσει την έδρα του σε συνέπεια με τη δήλωσή του.

Σύμφωνα με πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, τόσο της δήλωσης Κατρούγκαλου, όσο και της ανακοίνωσης από την Κουμουνδούρου προηγήθηκε επικοινωνία ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον πρώην υπουργό ο οποίος, σημειώνεται, ότι ήταν από τους στενότερους συνεργάτες του. Στην επικοινωνία ο κ.Τσίπρας φέρεται να έχει τονίσει ότι δηλώσεις όπως η επίμαχη για τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών που έκανε ο κ.Κατρούγκαλος, «θολώνουν» το μήνυμα του κόμματος προς τη μεσαία τάξη που είναι όχι νέες επιβαρύνσεις, αλλά ελαφρύνσεις.

Δείτε τις επίμαχες δηλώσεις του κ.Κατρούγκαλου: