Ο Fly στο Στρασβούργο για την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Συναντήσεις, συμπεράσματα και σημαντικές δηλώσεις Ελλήνων ευρωβουλευτών στον Τάκη Καρβουνιάρη

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο βρέθηκε ο Τάκης Καρβουνιάρης, ιδιοκτήτης του ομίλου Fly και αντιπρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου (ΕΣΕΤ), συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο, κύριο Γιώργο Κουλουρά, και το μέλος, κύριο Αντρέα Δούμα.

Στο πλαίσιο της αποστολής του Fly στο Στρασβούργο, ο Τάκης Καρβουνιάρης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με Έλληνες ευρωβουλευτές σχετικά με τον πόλεμο στη Γάζα, τα ελληνοτουρκικά ζητήματα, αλλά και το ρόλο της Ευρώπης σε όλα τα κρίσιμα πολιτικά και κοινωνικά θέματα.

Ειδικότερα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κύριος Κώστας Αρβανίτης, έκανε δηλώσεις στην κάμερα του Flynews αναφορικά με τον πόλεμο στη Γάζα, ζητώντας να σταματήσει η σφαγή και να γίνει πιο σθεναρή η φωνή της Ελλάδας.

Μεγαλύτερος δωρητής ανθρωπιστικής βοήθειας των αμάχων η Ε.Ε., δήλωσε στον Fly η γνωστή πολιτικός, Μαρία Σπυράκη, η οποία υποδέχθηκε τον Τάκη Καρβουνιάρη στο γραφείο της στο Στρασβούργο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Ελίζα Βόζενμπεργκ, η οποία χαρακτήρισε ανθρωπιστικό το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον πόλεμο στη Γάζα. Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας  ζήτησε μέσα από την κάμερα του Flynews άμεση παύση του πολέμου.

Τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης, δήλωσε στον Fly ο Στέλλιος Κυμπουρόπουλος, ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας στον Τάκη Καρβουνιάρη τα ελληνοτουρκικά, ενώ δεν παρέλειψε να καταπιαστεί και με τον πόλεμο στη Γάζα.

Στο θέμα της Ουκρανίας υπάρχει σχεδόν ομοφωνία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ στο μέτωπο του Ισραήλ η Ευρώπη είναι μοιρασμένη. Σε κάθε περίπτωση, η δική μας θέση είναι να σταματήσει άμεσα η σφαγή, δήλωσε ο Νίκος Παπανδρέου, από το Στρασβούργο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τραγική χαρακτήρισε την κατάσταση στη Γάζα ο ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Μανώλης Φράγκος, ο οποίος μίλησε από το Στρασβούργο στον Fly και τον Τάκη Καρβουνιάρη, τονίζοντας ότι πληρώνουν ξανά το μάρμαρο οι άμαχοι.

Τέλος, η ευρωβουλευτής, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, μίλησε στην κάμερα του Flynews και για τα ελληνοτουρκικά ζητήματα, τονίζοντας ότι στη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν ζητούμενο είναι η οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών.

Σημαντικές επαφές εκπροσώπων ΕΣΕΤ – Ευρωβουλευτών

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι της ΕΣΕΤ μετέφεραν στους Ευρωβουλευτές τις ανησυχίες και τις αγωνίες των Δημοσιογράφων της Περιφέρειας, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ταυτόχρονα ζήτησαν τη συνδρομή των Ευρωβουλευτών για επίλυση τους. Επίσης συζήτησαν για τις δράσεις που μπορεί να πραγματοποιηθούν ώστε να ενισχυθεί το ενδιαφέρον των πολιτών της περιφέρειας για τα ευρωπαϊκά θέματα. Από την πλευρά των Ευρωβουλευτών υπήρξε ενδιαφέρον για την επίλυση των θεμάτων που αφορούν στο δημοσιογραφικό κλάδο της Περιφέρειας, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΕΤ.