Ο “Ελληνικός Γύρος” το πρώτο ελληνικό Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν

«Σε λίγες ημέρες θα δημοσιευθεί η Υπουργική Απόφαση για τη διαδικασία αναγνώρισης των Εγγυημένων Παραδοσιακών Ιδιότυπων Προϊόντων (ΕΠΙΠ) από το ΥΠΑΑΤ, ώστε να πιστοποιηθεί ο “Ελληνικός Γύρος” ως ΕΠΙΠ».

Στην εξαγγελία αυτή προχώρησε χτες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, μιλώντας στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος(ΣΕΒΕΚ) με θέμα τα «Επώνυμα Προϊόντα Κρέατος: Τάσεις και Ευκαιρίες Ανάπτυξης» στην Αθήνα. «Με την πιστοποίηση», πρόσθεσε ο κ. Αραχωβίτης, «θεωρούμε ότι θα υπάρχει νομοθετική κατοχύρωση του Ελληνικού γύρου που θα είναι το πρώτο προϊόν ΕΠΙΠ της Ελλάδος στην Ε.Ε. Έτσι, θα πιστοποιηθεί η διαδικασία της παρασκευής, και η ‘συνταγή’ του».

Χαιρετίζοντας την ημερίδα, αρχικά, ο υπουργός επισήμανε ότι «ο κλάδος του κρέατος και οι φορείς του αντιστέκονται, δείχνοντας σιγά σιγά σημάδια ανάκαμψης και εξωστρέφειας. Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο τομέας του κρέατος αλλά και ευρύτερα των τροφίμων είναι από τους πιο δυναμικούς της οικονομίας. Ο ΣΕΒΕΚ προσφέρει προϊόντα με εξαιρετική ποιότητα».