Νοσοκομείο Καλαμάτας | Ελεγχόμενη η κατάσταση στην κλινική Covid

“Όσοι νιώθουν αδιαθεσία θα πρέπει να απευθύνονται πρώτα στα Κέντρα Υγείας της περιοχής τους"

Η διοικήτρια του νοσοκομείου Ελένη Αλειφέρη, που βεβαιώνει στην “Ε” τη συγκεκριμένη κατάσταση, ζητεί από τον κόσμο να δείχνει υπευθυνότητα, να τηρεί τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα, καθώς και το Νοσοκομείο Καλαμάτας –όπως κάθε νοσηλευτικό ίδρυμα– έχει συγκεκριμένα όρια. Καλεί, μάλιστα, τους πολίτες που νιώθουν αδιαθεσία να επισκέπτονται πρώτα το Κέντρο Υγείας της περιοχής τους, όπου θα γίνεται η πρώτη αξιολόγηση, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στο νοσοκομείο.

Αναλυτικά, η κ. Αλειφέρη μας ενημέρωσε ότι “5 άτομα με ήπια συμπτώματα νοσηλεύονται αυτή την περίοδο στην κλινική Covid του Νοσοκομείου Καλαμάτας” και συμπλήρωσε: “Παίρνουν αγωγή, είναι διαχειρίσιμα περιστατικά, δεν χρειάζεται να πάνε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα. Το προηγούμενο διάστημα η κλινική έφτασε να νοσηλεύει μέχρι και 6 άτομα”.

Η διοικήτρια παρατήρησε πως “η δυναμικότητα της κλινικής είναι μέχρι 12 άτομα και υπάρχει δυνατότητα για επέκταση”, αλλά σημείωσε ότι “πρέπει να τηρούνται από τον κόσμο όλα τα υγειονομικά μέτρα που προβλέπονται. Οι δυνατότητες του νοσοκομείου έχουν όρια. Και αν φτάσουμε να έχει εξαντλήσει τα όριά του το νοσοκομείο μας, το ίδιο μπορεί να έχει γίνει και με τα νοσοκομεία των γειτονικών νομών”.

Ανέφερε ακόμη ότι “οι δικοί μας πνευμονολόγοι έχουν εμπειρία και μπορούν να αναλάβουν ασθενείς και από άλλες περιοχές, όπως έχει γίνει από τη Σπάρτη και το Ναύπλιο, ήπια περιστατικά”.

Για να μην υπάρξει συνωστισμός κόσμου με συμπτώματα κορονοϊού στο νοσοκομείο, όπου προσέρχονται ασθενείς και με άλλες σοβαρές αρρώστιες, η κ. Αλειφέρη επεσήμανε πως “όσοι νιώθουν αδιαθεσία θα πρέπει να απευθύνονται πρώτα στα Κέντρα Υγείας της περιοχής τους και να μην έρχονται κατευθείαν στο νοσοκομείο. Στο Κ.Υ. ο γενικός γιατρός θα αξιολογεί το περιστατικό και θα κρίνει αν χρειάζεται ο ασθενής να έρθει στο νοσοκομείο”.

Γιάννης Σινάπης