«Νιώθουμε ότι η εικόνα του Νοσοκομείου Σπάρτης έχει αμαυρωθεί»

Τι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της νοσηλευτικής μονάδας

Το τελευταίο διάστημα νιώθουμε ότι η εικόνα του Νοσοκομείου μας έχει λίγο αμαυρωθεί με διάφορα δημοσιεύματα τα οποία προκαλούν αναστάτωση και ανασφάλεια στους συμπολίτες μας.
Είναι σίγουρο ότι εδώ και αρκετό καιρό περνάμε δύσκολα με τις ελλείψεις που έχουν προκύψει -κυρίως στον ιατρικό τομέα μας-.
Είμαστε όμως όλοι εδώ για να μην αφήσουμε κανέναν Λάκωνα κ κανέναν ασθενή που θα χτυπήσει την “πόρτα” μας αβοήθητο.
Είμαστε όλοι εδώ υπερβαίνοντας εαυτόν και πιστοί στον όρκο που έχουμε δώσει. Είμαστε εδώ ξεχνώντας την κούραση και την πίεση που δεχόμαστε προσπαθώντας να μην επηρεάσουν κανέναν τα όποια κενά μας.
Είναι ,αν όχι, ασέβεια σίγουρα άδικο για όλους εμάς, που δίνουμε τον καθημερινό μας αγώνα -και εκτιμούμε με επιτυχία- για να σταθεί το Νοσοκομείο μας “όρθιο” να περνάμε σε δεύτερη μοίρα καταδεικνύοντας μόνο τις ελλείψεις μας.
Είναι ασέβεια για όλους τους ιατρούς των όμορων νοσοκομείων, που προς τιμήν τους έτρεξαν να συνδράμουν την δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε, να ξεχνάμε την ύπαρξη τους.
Τέλος, είναι άδικο για τους ιατρούς που έχουν παραμείνει “ξεχνώντας” οικογένειες και προσωπική ζωή ,με μοναδικό σκοπό τους την επιβίωση της κλινικής τους και την θεραπεία των ασθενών τους.
Εδώ και πολύ καιρό έχουν ενημερωθεί όλοι οι αρμόδιοι φορείς (6η ΥΠΕ, Υπουργείο) από όλους μας(Διοίκηση, Ιατρική Υπηρεσία, Σωματείο εργαζομένων).
Δυστυχώς, ελάχιστες από τις προσπάθειες ανεύρεσης προσωπικού -ιατρικών ειδικοτήτων σε έλλειψη- ευοδώθηκαν.
Το Νοσοκομείο θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν γίνεται να απαξιωθεί.
Το έχουμε ανάγκη όλοι οι Λάκωνες, όλοι οι πολίτες, όλοι οι εργαζόμενοι ,όλοι οι ιδιώτες Ιατροί.
Ας αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες και ας σταθούμε με σύνεση και σοβαρότητα απέναντι στην δύσκολη τούτη ώρα, προσφέροντας ο καθένας μας απο τον Υγειονομικό φορέα που υπηρετεί, ότι καλύτερο διαθέτει.
Εμείς θα είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε καθημερινά τον αγώνα μας μέχρι την δικαίωση των αιτημάτων μας από το Υπουργείο Υγείας.