Κρητικός: Συσκέψεις στα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΠΑΡΤΗΣ και ΜΟΛΑΩΝ και Κ.Υ. ΒΛΑΧΙΩΤΗ

Ευχαριστίες στην οικογένεια ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΒΑΛΙΩΤΗ

Συναντήσεις και συσκέψεις με τον Διοικητικό Διευθυντή κ. Ευάγγελο Τρουγκάκο (Σπάρτη), τον Υποδιοικητή κ. Κων. Κορωνιό (Μολάοι), τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Δαβανέλο Χριστόφορο, τον κ. Μυλωνάκο Γεώργιο πρόεδρο φίλων νοσηλευτικής μονάδας Μολάων, την κ. Λουκία Μυλωνά Διευθύντρια Κ.Υ. Βλαχιώτη, το Δήμαρχο Ευρώτα κ. Δήμο Βέρδο, τους αντιδημάρχους κ. Μπόλα Βασίλη και Γεωργοστάθη Νικόλαο, καθώς και με συναδέλφους μου, Ιατρούς και Νοσηλευτικό προσωπικό.


Γιατροί, προσωπικό και Διοίκηση σε όλες τις βαθμίδες του Γεν. Νοσοκομείου Λακωνίας, έχουν αποδείξει πως είναι άριστοι λειτουργοί της Υγείας, κάνουν αρίστη, αλλά και δεν εφησυχάζουν. Εμείς οι πολίτες από τη μεριά μας, τηρούμε με ευλάβεια όλα τα αναγκαία μέτρα, γιατί εκτός από τη συλλογική ευθύνη, υπάρχει και η ατομική, που σε μερικές περιπτώσεις έχει μεγαλύτερη σημασία.
Για την κυβέρνηση προέχει η διασφάλιση της ΥΓΕΙΑΣ μας. Παρακολουθούμε διαρκώς την επιδημιολογική κατάσταση, ακούμε τους ειδικούς και παίρνουμε όποια μέτρα κάθε φορά είναι αναγκαία, για την υγεία του πληθυσμού, είτε πανελλήνια είτε κατά τόπους.
Θεωρώ υποχρέωσή μου, να ευχαριστήσω δημόσια τον συμπατριώτη μας ομογενή κ. Ευστάθιο Βαλιώτη, για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα, για την δωρεά στο Νοσοκομείο Σπάρτης, ενός μηχανήματος μοριακού ελέγχου ανίχνευσης του Covid19 (PCR test), αλλά και για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου. Το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι απολύτως αναγκαίο και ωφέλιμο για το νομό μας και θα βοηθήσει σημαντικά. Είναι η πολλοστή φορά που ο κ. Βαλιώτης αποδεικνύει την αγάπη του για τον τόπο μας.


Επι τη ευκαιρία συνεχάρην τον κ. Κων. Κορωνιό, για την εγκατάσταση στο Νοσοκομείο Μολάων, ενός νέας τεχνολογίας μηχανήματος-σταθμού Υγιεινής και Απολύμανσης, τον οποίο και χρησιμοποίησα προσωπικά.
Συγχρόνως, ενημέρωσα για τους φακέλους που έχω καταθέσει στα αρμόδια υπουργεία, τις σχετικές ερωτήσεις αλλά και τις προσωπικές επαφές μου, ενέργειες που έχουν πάρει ήδη το δρόμο τους, τόσο για τον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση της μονάδας αιμοκάθαρσης της Ν.Μ. Μολάων, προκειμένου η ευρύτερη περιοχή να ενταχθεί διεθνώς στον Ιατρικό Τουρισμό, όσο και για την ίδρυση και λειτουργία Κέντρων Ημέρας για τους πάσχοντες από Αλτσχάιμερ και γενικώς Άνοια και άλλες αντίστοιχες διαταραχές.
Στα πλαίσια της συνεχούς επαφής και αλληλοενημέρωσης, αλλά και στήριξης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και για να έχουμε τη δυνατότητα αυτές τις δύσκολες ημέρες, να παρεμβαίνουμε άμεσα, συνεχίζω τις επαφές με τα Κ.Υ, Γυθείου, Αερόπολης και Νεάπολης, πάντα με προσοχή και ακολουθώντας πιστά τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. .
Στο θέμα του Covid19 ακούμε τους ειδικούς, προσέχουμε, μένουμε υγιείς, μένουμε ασφαλείς.

Νεοκλής Δ. Κρητικός
Βουλευτής Λακωνίας
Νέα Δημοκρατία