Μουσικός σύλλογος Φίλοι της Μουσικής η Ταυγέτη: Εντυπωσιακή η Πρωτομαγιάτικη γιορτή (ΦΩΤΟ)

Ο Μουσικός σύλλογος Φίλοι της Μουσικής η Ταυγέτη σφράγισε, για μια ακόμα φορά την πολιτιστική ζωή της πόλης μας πραγματοποιώντας μια υπέροχη εκδήλωση. Στην πολύχρονη και πολύχρωμη παλέτα της δραστηριότητας του πρόσθεσε ένα επιπλέον χρώμα. Ανοιξιάτικο αυτή τη φορά. Την παραμονή της πρωτομαγιάς 30 Απριλίου 2018 στο κέντρο ΑΜΙ της Μαγούλας διοργάνωσε πρωτομαγιάτική γιορτή για το καλωσόρισμα του Μάη.


Ο σύλλογος της ΤΑΥΓΕΤΗΣ παρουσίασε για πρώτη φορά στο κοινό της Σπάρτης την νεοσύστατη μικτή μαντολινάτα η οποία συνόδευε το τμήμα της τρίφωνης γυναικείας χορωδίας σε γνωστές και ταιριαστές με την πρωτομαγιά μελωδίες και τραγούδια.Την μαντολινάτα δίδαξαν οι μουσικοί κ.κ.Σάββας Αραβανής και Πέτρος Παππάς.
Πολλές μέρες νωρίτερα οι προσκλήσεις για την εκδήλωση είχαν εξαντληθεί και το πολυπληθές κοινό του συλλόγου γέμισε ασφυκτικά την κομψά διακοσμημένη, από τις κυρίες μέλη του συλλόγου, αίθουσα.
Το φιλόμουσο κοινό, μπαίνοντας στην αιθουσα του κέντρου και βλέποντας την ανάλογη και προτότυπη διακόσμηση, ακόμα και σε λεπτομέρειες, προδιατίθετο ευχάριστα για την βραδυα που θα ακολουθούσε. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ομιλία και ευχές, για την ημέρα, από τον πρόεδρο του υλλόγου κ. Κων/νο Κοτσώνη. Ο κ. Κοτσώνης ευχαρίστησε
την Αντ/ρχη την κ. Ντία Τζανετέα για την συμπαράσταση της Περιφέρειας στο σύλλογο προσφέροντας μουσικά όργανα (μαντολίνα, κιθάρες,πιάνο,κ.λ.π) και στολές για τους χορωδούς .Διαβεβαίωσε δε το κοινό για την ηδη έμπρακτη αξιοποίησή τους. Ακολούθησε συντομος χαιρετισμός κι ομιλία της Αντ/ρχου κ. Ντίας Τζανετέα. Η κ. Τζανετέα δήλωσε στο κοινό, την συμπαράστασή της προς το σύλλογο, την πορεία του οποίου παρακολουθεί και θαυμάζει. Εξέφρασε δε την ικανοποίησή της για τηναξιοποίση των προσφορών της περιφέρειας κατά τον καλίτερι τρόπο από το σύλλογο.

Όπως προαναφέραμε ακολούθησε η εμφάνιση της μαντολινάτας με την γυναικεία χορωδία. Τα πρωτομαγιάτικα λυρικά τραγούδια του τόπου μας σε σύνθεση του αείμνηστου μουσικού Αλέκου Παναγιωτόπουλου, αλλά και τα υπόλοιπα όλων των ειδών της μουσικής μελωδικά τραγούδια, συνεπήραν το κοινό που σιγοτραγουδούσε μαζί με την χορωδία. Στο πιάνο σ συνόδευσε η μαέστρος κ. Φωτεινή Δομικού Σακκέτα. Την μαντολινάτα συμπλήρωσε με την μουσική του παρέμβαση, ως σολίστ ο κ. Σούλης Σακκέτας παίζοντας κορνέτα.
Ακολούθησε ένα χορευτικό πρόγραμμα από το πολιτιστικό σύλλογο Θεραπνών με την καθοδήγηση και διδασκαλία του κ. Κ. Κοτσώνη .
Τα επιλεγμένα επτανησιακά νησιώτικα χορευτικά με τις ανάλογες παραδοσιακές στολές, έδωσαν το δικό τους στίγμα στην εκδήλωση ενθουσιάζοντας του κοινό.
Χωρίς να υπάρχει κενό ή χάσμα στο πρόγραμμα, με ροή μουσικής
πανδαισίας, ανέλαβαν την σκυτάλη οι επόμενοι μουσικοί συντελεστές
Της βραδιάς. Η κ. Νίτσα Σακκέτα με το ακορντεόν της, ο κ. Σούλης
Σακκέτας με την κορνέτα του και ο κ. Νίκος Ψυχογιός, πρώην πρόεδρος της Ταυγέτης στο πιάνο.
Οι μελωδίες που ξεχύθηκαν ήταν ένα άκουσμα υψηλών καλλιτεχνικών
Και αισθητικών απαιτήσεων.
Έπαιξαν γνωστά μουσικά ακούσματα διεθνών επιτυχιών που όλοι έχουμε χορέψει ή τραγουδήσει ή απολαύσει σε ταινίες, σε μιούζικαλς,
Σε χοροεσπερίδες ή σε δίσκους. Τα γνωρίζουμε και τα αναπολούμε γιατί
Έχουμε διασκεδάσει υπέροχα στις νεανικές μας παρέες .
Το ζεύγος Σακκέτα έκλεψε ιτις εντυπώσεις αφού για πρώτη φορά εμφανίστηκαν μαζί δίνοντας στους φίλους τους (στο φιλόμουσο κοινό της Σπάρτης) που τόσα χρόνια παρακολουθεί και συνδράμει με την παρουσία του τις προσπάθειες τους ένα μουσικό δώρο.

Αυτό το υπέροχο πρόγραμμα που παρουσίασαν με κατάθεση ψυχής και συναισθημάτων.
Η μεγάλη έκπληξη ήταν ο κ. Σούλης Σακκέτας βετεράνος κορνετίστας, που απέδειξε ότι όταν υπάρχει μεράκι, διάθεση και αγάπη γι αυτό που κάνεις ποτέ δεν είναι αργά, για να δημιουργείς.
Την βραδιά έκλεισε ο γνωστός Σπαρτιάτης καλλιτέχνης κ. Νίκος Ψυχογιός. Η ζεστή φωνή του και το γεμάτο πάθος παίξιμό του στο πιάνο έδωσαν το καλύτερο φινάλε σ΄ αυτήν την εκδήλωση. Μια εκδήλωση υπερπαραγωγή με πολλούς συντελεστές και συλλογική δουλειά.
Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας κ. Τσικάκη και κ.Θεοδωρακάκο για την προσφορά αλλαντικών και κρασιού αντίστοιχα. Ευχαριστούμε τα καταστήματα της Σπάρτης για την προσφορά δώρων.
Ευχαριστούμε τα μέλη της χορωδίας μας για την προσφορά τους σε εδέσματα και την προσωπική δουλειά τους σε διακόσμηση και συντονισμό.
Τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους ο τέως υπουργός κ. Ιωάννης
Βαρβιτσιώτης η Αντ/ρχης κ. Ντία Τζανετέα , ο ταξίαρχος κ. Ιορδάνης
Χατζινικολάου , η πρώην βουλευτής και πολιτευτής κ. Φεβρωνία
Πατριανάκου, η πρώην Περιφεριάρχης Δυτ. Ελλάδος κ. Τασία Κανελλο-
πούλου, ο τέως Δήμαρχος Σπάρτης κ. Δημοσθένης Ματάλας, ο Σχολικός σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης κ. Σαιτάκης και πλήθος εκλεκτών συμπολιτών μας.
Ο Σύλλογος μας ευχαριστεί όλους θερμά για την παρουσία τους και την συμπαράστασή τους στην προσπάθεια που καταβάλλουμε. Πιστεύουμε ότι με την δική σας ενθάρρυνση θα ακολουθήσουν και άλλες επιτυχιμένες εκδηλώσεις που θα συνεχίσουν να γράφουν ιστορία στην πολιτιστική ζωή της Σπάρτης μας.