Μονεμβασιά | Σημαντική διημερίδα από την ΠΟΕΕ

Στο επίκεντρο δύο καυτά θέματα για τους εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες

Μια πολύ ενδιαφέρουσα διημερίδα πρόκειται να εξελιχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο στην Μονεμβάσια.

Η Πελοποννησιακή Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας στα πλαίσια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Οργάνωσης, θα πραγματοποιήσει ενημερωτική ημερίδα σχετική με 2 καυτά θέματα για τους εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες. Ο Πρόεδρος του παραρτήματος Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας θα παρουσιάσει το φορολογικό πλαίσιο που διαμορφώνεται με βάση το νέο φορολογικό νόμο, που αφορά τις πολύ μικρές προσωπικές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Θα δώσει εξηγήσεις και συγκεκριμένα παραδείγματα για να γίνει κατανοητό το όλο πλαίσιο. Ταυτόχρονα θα αναλύσει τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν, τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν και τις διαδικασίες για τη διασύνδεση των φορολογικών ταμειακών μηχανών με τα POS, υποχρέωση που έχουν οι εμπορικές επιχειρήσεις από τον επόμενο μήνα. Θα αναλύσει τα βήματα και θα τονίσει την επικινδυνότητα να βρεθεί η επιχείρηση αντιμέτωπη με υψηλά πρόστιμα.

Την εκδήλωση έχουν κληθεί να τιμήσουν οι βουλευτές της Λακωνίας, ο Περιφερειάρχης, οι Λάκωνες Αντιπεριφερειάρχες, η Δημοτική αρχή της Μονεμβάσιας, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λακωνίας και όλοι οι φορείς εκπροσώπησης της επιχειρηματικότητας της περιοχής.

Τέλος η ΠΟΕΕ θα πραγματοποιήσει την πρώτη για το 2024 συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, το οποίο θα απασχολήσουν όλα τα τρέχοντα θέματα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας της Πελοποννήσου.

Για την ΠΟΕΕ
Ο Πρόεδρος
Βασίλης Παγώνης