Μυζηθρόπιτα γλυκιά με γιαούρτι και μαρμελάδα φράουλας

Δια χειρός Μαίρης Παναγάκου

Υλικά1 έτοιμη ζύμη τάρτας150 γρ γιαούρτι300 γρ ανάλατη μυζήθρα3 αυγά3 κ σ μέλι50 γρ αλεύρι1 κ σ χυμό λεμονιούξύσμα λεμονιού1 βανίλιαμαρμελάδα φράουλαΤρόπος παρασκευής1.    Λιώνετε τη μυζήθρα με το πιρούνι και την ανακατεύετε με το γιαούρτι, τους 3 κρόκους, το μέλι, το αλεύρι, το χυμό, το ξύσμα του λεμονιού και τη βανίλια.2.    Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, προσθέτοντας λίγες σταγόνες ξύδι και την προσθέτετε απαλά, στο μείγμα μυζήθρας.3.    Στρώνετε τη ζύμη για τάρτα σε ταρτιέρα, πιέζοντας με τα δάχτυλα ώστε να καλυφθεί ο πάτος και τα πλαϊνά τοιχώματα. Ψήνετε τη ζύμη άδεια στους 180ο φούρνου με αντιστάσεις, για 10′.4.    Ρίχνετε πάνω στη ζύμη τη γέμιση και συνεχίζετε το ψήσιμο για 20′. Όταν η τάρτα είναι έτοιμη, απλώνετε στην επιφάνεια της τη μαρμελάδα και πασπαλίζετε αν σας αρέσει με φιλέ αμυγδάλου.