Μιχάλης Κωνσταντόπουλος: “Το κλειστό γυμναστήριο Σπάρτης δεν διαθέτει πιστοποιητικό πυρασφάλειας”

Οι δηλώσεις του προπονητή του Σπαρτιατικού για την μη διεξαγωγή του αγώνα με την ομάδα της Καλαμάτας.

Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου στη Σπάρτη.

Οι δηλώσεις του Μιχάλη Κωνσταντόπουλου στον FLY: Το κλειστό γυμναστήριο Σπάρτης δεν διαθέτει πιστοποιητικό πυρασφάλειας με αποτέλεσμα η άδεια που έχει κοινοποιηθεί στους συλλόγους από την περιφέρεια να αναγράφει στις πίσω σελίδες ότι οι αγώνες γίνονται χωρίς την παρουσία θεατών. Οι υπηρεσίες του δήμου Σπάρτης γνωρίζουν την τεχνική αυτή λεπτομέρεια εδώ και καιρό και προφανώς αδυνατούν να βρουν λύση ακόμα και τώρα. Αν και μερικοί αγώνες πραγματοποιήθηκαν αρχικά με θεατές μόλις οι διαιτητές αντιλήφθηκαν την διαπίστωση στην άδεια αγώνων αποφάσισαν σε μπάσκετ και Βόλεϊ ορθώς να μην ξεκινούν αγώνα αν δεν απομακρυνθούν οι φίλαθλοι.

Όπως καταλαβαίνετε σε αναπτυξιακά πρωταθλήματα οι κερκίδες κατακλύζονται από γονείς και φίλους με αποτέλεσμα η παρουσία της αστυνομίας στον συγκεκριμένο αγώνα δεν κατέστη δυνατή ώστε να απομακρύνει τους θεατές καθώς υπήρχε κίνδυνος δυσάρεστων περιστατικών. Και εδώ έρχεται η κοινή λογική και ρωτάει “οι θεατές κινδυνεύουν ενώ τα παιδιά που αγωνίζονται όχι;”

Ο αγώνας δεν κατέστη δυνατόν να ξεκινήσει μετά την αδυναμία της αστυνομίας να εκκενώσει το γήπεδο και οι διαιτητές έκλεισαν το φύλλο αγώνα με την συνέχεια να βρίσκει τους εφόρους των 2 ομάδων να καταθέτουν στο αστυνομικό τμήμα. Η τύχη του αγώνα θα αποφασιστεί από τα αρμόδια όργανα. Ο Δήμος ηθικός αυτουργός της κατάστασης που επικρατεί και θα συνεχίσει να επικρατεί.

Στο θέατρο αυτό του παραλόγου που ταλαιπωρεί πολλά γήπεδα στην χώρα ήταν αδύνατο να μην συμμετέχει και ο δικός μας Δήμος.