Κορωνοϊός: Στις 3 το μήνυμα Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα – Στις 6 οι ανακοινώσεις Σταϊκούρα

Στις 3 το μεσημέρι, θα απευθύνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες για το δεύτερο κύμα της πανδημίας και τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στις 6 το απόγευμα, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα παρουσιάσει τα μέτρα οικονομικής στήριξης που ενεργοποιεί η κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς θα εξειδικεύσει τα μέτρα που θα εφαρμοστούν, και ο Επίκουρος Καθηγητής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης θα αναλύσει τα υγειονομικά δεδομένα.

Για «εγκληματική αδράνεια» κατηγόρησε νωρίτερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για προτάσεις ευθύνης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία όπως η επίταξη ιδιωτικών νοσηλευτηρίων και η μαζική συνταγογράφηση τεστ. «Οι μέρες που έρχονται θα είναι δραματικές» εκτιμά μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Στην οξύτατη επίθεση του Αλέξη Τσίπρα για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στον κορωνοϊό απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.