Με θετικό πρόσημο η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Γαλλία

Η Ελλάδα αλλάζει επίπεδο και περνάει σε μια νέα εποχή εξωστρέφειας, ισχυρής ανάπτυξης και διεκδικεί ρόλο και λόγο στα τεκταινόμενα εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι το μήνυμα που επιχειρεί να δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις συναντήσεις που ξεκίνησε στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Πρώτος σταθμός του χθες το Παρίσι, όπου οι παραδοσιακά καλές σχέσεις Ελλάδας Γαλλίας, αλλά και η συναντίληψη που έχουν σε μια σειρά θεμάτων Μητσοτάκης και Μακρόν κάνουν την Αθήνα να εκτιμά ότι στο πρόσωπο του Γάλλου Προέδρου μπορεί να δει έναν σύμμαχο. Τόσο στο επίπεδο της οικονομίας, όσο και στην εξωτερική πολιτική και τα θέματα άμυνας. Η συνάντηση των δύο ανδρών στο Προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων διήρκησε 1 ώρα και 35 λεπτά, γεγονός που δείχνει το βάθος της ατζέντας των θεμάτων που συζητήθηκαν όσο και το καλό κλίμα που έχουν αναπτύξει.

Υπάρχει η αισιοδοξία σε κυβερνητικά στελέχη, ότι, η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Παρίσι αποτέλεσε ένα ισχυρό έναυσμα στην προσπάθεια της ελληνικής πλευράς να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας με τους εταίρους. Σε αυτό το πλαίσιο εξυπηρετείται ένας από τους κεντρικούς στόχους της κυβέρνησης που είναι η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Το ζήτημα αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, απασχόλησε τους δύο αρχηγούς στην κατ ιδίαν συνάντηση που είχαν. Η Αθήνα έχει επιλέξει να κρατήσει χαμηλά τον πήχη, γνωρίζοντας τον κομβικό ρόλο του Βερολίνου, όπου θα βρεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης την επόμενη Πέμπτη.

Πηγή: iefimerida.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ