Μήλα ψητά με σύκα και αμύγδαλα

Με την υπογραφή της Μαίρης Παναγάκου

Υλικά
6 σύκα Κύμης ψιλοκομμένα
1 κ σ κονιάκ
ξύσμα από 1 λεμόνι
4 μήλα
70 γρ αμύγδαλα ψιλοκομμένα
1 κ σ καστανή ζάχαρη
1 κ σ βούτυρο φρέσκο

Τρόπος παρασκευής
1. Μουλιάζετε τα σύκα σε χλιαρό νερό με το κονιάκ. Τα αφήνετε για 10′, τα στραγγίζετε και τα ψιλοκόβετε. Καθαρίζετε τα μήλα ολόκληρα και τα ανοίγετε στο κέντρο με το ειδικό εργαλείο, αφαιρώντας τα κουκούτσια.

2. Γεμίζετε το άνοιγμα των μήλων με τα ψιλοκομμένα σύκα. Αναμειγνύετε τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη, το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού. Σκεπάζετε τα μήλα με το μείγμα, πιέζοντας τα με τις παλάμες σας, ώστε να κολλήσει το μείγμα επάνω τους.

3. Τα ψήνετε στους 180ο προθερμασμένου φούρνου με αντιστάσεις για 50′ περίπου. Τα σερβίρετε σκέτα ή με συνοδεία παγωτού της αρεσκείας σας.