Μήλα ψητά από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
1 κιλό μήλα
1/2 φλ τσ κονιάκ
1/2 φλ τσ κόκκινο γλυκό κρασί
1 κ γλ κανέλα
1 κ σ ολόκληρα γαρυφαλλάκια
1 φλ τσ ζάχαρη

Τρόπος παρασκευής
1. Καθαρίζετε τα μήλα και με το ειδικό εργαλείο αφαιρείτε το εσωτερικό με τα κουκούτσια. Καρφώνετε σε κάθε μήλο μερικά γαρυφαλλάκια.

2. Τα τοποθετείτε σε σκεύος με καπάκι και τα περιχύνετε με το κονιάκ και το κρασί. Πασπαλίζετε κάθε μήλο με λίγη ζάχαρη, σκεπάζετε και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στους 180ο για 40′.

3. Τα τελευταία 10′ αφαιρείτε το καπάκι, για να ροδίσουν τα μήλα. Σερβίρετε τα μήλα ζεστά ή χλιαρά, μαζί με την σάλτσα τους.

Μπορείτε να τα γαρνίρετε με λίγα καβουρντισμένα φιλέ αμύγδαλα και χτυπημένη σαντιγί.