Ποια είναι τα μέτρα για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν

Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ

Αυστηρά μέτρα θα ισχύσουν την παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς με περίπου 10.000 αστυνομικούς να διεξάγουν ελέγχους για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Το σχέδιο είναι αντίστοιχο με εκείνο των Χριστουγέννων, όμως οι έλεγχοι θα γίνουν εντατικότεροι. «Αυτό που έχει πρωταρχική σημασία είναι μη χάσουμε την Πρωτοχρονιά ό,τι καταφέραμε να κερδίσουμε τα Χριστούγεννα», τόνισε χθες σε συνέντευξή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Επίσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και την Σία Κοσιώνη, τόνισε πως «10 το βράδυ δεν θα κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους. 10 το βράδυ η πόλη πρέπει να είναι νεκρή για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ότι οι επόμενες μέρες θα είναι μέρες που θα μπορούμε να μην πάρουμε και άλλα μέτρα ούτως ώστε να κλείσουμε την ζωή των ανθρώπων.»

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ, τα μέτρα είναι:

–    4.000-5.000 αστυνομικοί στους δρόμους
–    Στο στόχαστρο βίλες AirBnb που νοικιάζονται για πάρτι
–    Έλεγχος στα social media για πάρτι με τραγουδιστές
–    Απαγόρευση κυκλοφορίας 22:00-05:00
–    Κλείσιμο κεντρικών οδών
–    Κλείσιμο σταθμών μετρό και αναστολή δρομολογίων
–    Έρευνες με εισαγγελείς και επιτήρηση με drones

Όπως σημείωσε χθες και ο κ. Χρυσοχοΐδης,  με ή χωρίς καταγγελία αν υπάρχει πληροφορία ότι κάπου γίνεται πάρτι που υπερβαίνει το όριο των ατόμων που επιτρέπεται από την νομοθεσία ή υπάρχει προκλητική συμπεριφορά κάποιων είναι προφανές ότι η αστυνομία δικαιούται σε συνεργασία με τον εισαγγελέα να συλλάβει και να καταλογίσει σε αυτούς που παρανομούν αυτά που πρέπει σύμφωνα με τον νόμο.

skai.gr