Μεγαλόπολη: Υπό έλεγχο η φωτιά

Σε επιφυλακή οι πυροσβέστες για τυχόν αναζωπυρώσεις

Ευχάριστα τα νέα από τη Μεγαλόπολη καθώς οι προσπάθειες των Πυροσβεστών απέδωσαν και η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο. Οι άνεμοι που πνέουν αναγκάζουν τους πυροσβέστες να παραμείνουν στο σημεί

Η φωτιά στη Μεγαλόπολη τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τις 08:00 το πρωί, μετά από μια δύσκολη νύχτα που βρήκε τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες. Η πυρκαγιά αρχικά οριοθετήθηκε και στη συνέχεια σβήστηκε. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή παραμένουν ισχυροί και ο κίνδυνος για τυχόν αναζωπυρώσεις είναι αυξημένος.

Δύο ελικόπτερα ξεκίνησαν με το πρώτο φως της ημέρας να πραγματοποιούν ρίψεις νερού πάνω από το μέτωπο της φωτιάς, στην περιοχή Ρούτσι, του δήμου Μεγαλόπολης, της Αρκαδίας και βοήθησαν σημαντικά στο να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο.

Οι ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ώστε να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο. Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούσαν 87 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα, ενώ στο έργο των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων συνέδραμαν υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.