Μάχη με τις φλόγες σε Έβρο, Εύβοια, Βοιωτία, Καβάλα, Κύθνο και Ροδόπη

Σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες - Εκκενώθηκαν οικισμοί

Ολονύχτια μάχη με τον πύρινο εφιάλτη σε Βοιωτία, Αλεξανδρούπολη, Δαδιά, Εύβοια, Καβάλα και Ροδόπη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στην Αλεξανδρούπολη μαίνεται το πιο δύσκολο μέτωπο και συγκεκριμένα στις περιοχές βορείως του οικισμού Νίψα και στους οικισμούς Δορίσκος και Μοναστηράκι. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 19ης Αυγούστου 2023 στην περιοχή Μελία Αλεξανδρούπολης.

Τραγική εξέλιξη φαίνεται πως έχουμε στη φωτιά που ξεκίνησε από το δάσος της Δαδιάς στον Έβρο.

Σύγκεκριμένα σύμφωνα με αναφορές, εντοπίστηκε πριν από δύο ώρες ένας άντρας, νεκρός στην περιοχή της Λευκίμμης.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, το άτομο βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του κοντά στις κεραίες της Λευκίμμης, προς την Αγία Παρασκευή.

Πιθανότατα πρόκειται για μετανάστη.

Εκκενώνεται προληπτικά το νοσοκομείο στην Αλεξανδρούπολη. Οι ασθενείς θα μεταφερθούν σε υγειονομικές μονάδες των όμορων περιοχών.

Οι Αρχές προχώρησαν στην εκκένωση και του οικισμού της Αισύμης. Στις 5:50 στάλθηκε μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής να κατευθυνθούν προς την Αλεξανδρούπολη λόγω της δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Συνολικά έχουν εκκενωθεί 14 οικισμοί για την ασφάλεια των πολιτών.

Παράλληλα, με μήνυμα του 112 οι κάτοικοι κλήθηκαν να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω των καπνών που κατευθύνονται στην περιοχή.

Μάχη για να προστατεύσουν τα σπίτια στο Σαράντη της Βοιωτίας και να μην παραδοθούν στις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες, ενώ νέα φωτιά ξέσπασε στο Δίστομο.

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι περισσότερα από 15 σπίτια είδαν τις φλόγες μέσα στις αυλές τους, ενώ οι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Στο μεταξύ, νέα φωτιά εκδηλώθηκε πριν από μισή ώρα περίπου στο Δίστομο της Βοιωτίας πίσω από το εργοστάσιο της Αλουμίνας.

Αμέσως ενεργοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, που δίνουν τη μάχη για να περιορίσουν την έκταση της φωτιάς, ενώ οι άνεμοι στην περιοχή ξεπερνούν τα 7 μποφόρ.

Πριν λίγο οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή, πήραν δύο μηνύματα και καλούνται να εκκενώσουν τις περιοχές που κατοικούν.

Στον απεγκλωβισμό 20 ατόμων από την παραλία του Σκύλου στην Κύθνο, προχώρησαν ιδιωτικά σκάφη, λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας 21/8.