Μαρόν γλασέ δια χειρός Μαίρης Παναγάκου

Όλα τα βήματα για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα

Βράζετε (προσθέστε και 1 κ σ ελαιόλαδο για να καθαρίζονται πιο εύκολα) και ξεφλουδίζετε τα κάστανα. Τα βάζετε σε κατσαρόλα και τα περιχύνετε με σιρόπι ζάχαρης ανακατεμένο με βανίλια. Τα σκεπάζετε με πετσέτα και τα αφήνετε έτσι για 48 ώρες, μέχρι το σιρόπι να κρυσταλλοποιηθεί γύρω τους. Τα μαρόν γλασέ είναι έτοιμα.

Υλικά1.100 γρ κάστανα1 κιλό ζάχαρη2 1/2 φλ τσ νερό2 βανίλιες1 κ γλ χυμό φρέσκου λεμονιού