Αστυνομικοί έλεγχοι για την καταπολέμηση «τζόγου»

Στο πλαίσιο των ελέγχων, που διενεργούν οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου για την  καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου»,

συνελήφθησαν στο Λουτράκι Κορινθίας και στο Κρανίδι Αργολίδας, πέντε άτομα και οχτώ άτομα, αντίστοιχα, όλοι τους για παράνομα τυχερά παιχνίδια.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το βράδυ, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν σε κατάστημα – καφετέρια μπαρ ιδιοκτησίας 30χρονου ημεδαπού, κατέλαβαν τον ιδιοκτήτη και μία 40χρονη ημεδαπή, προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, να έχουν εγκαταστήσει και να λειτουργούν τρεις ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με το παράνομο τυχερό παιχνίδι «Φρουτάκια», τη διεξαγωγή του οποίου είχαν επιτρέψει σε τρία άτομα.

Κατά τον έλεγχο κατασχέθηκαν οι ανωτέρω υπολογιστές, καθώς και το χρηματικό ποσό των -144,2- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιχνιδιών.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το βράδυ, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου, σε κατάστημα – καφέ με παροχή υπηρεσιών διαδικτύου, ιδιοκτησίας 52χρονου ημεδαπού, που απουσίαζε κατά τον έλεγχο, κατελήφθη 24χρονη αλλοδαπή και 34χρονη ημεδαπή, ως προσωρινά υπεύθυνες του καταστήματος, να λειτουργούν τέσσερις (4) ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εκ των οποίων ο ένας ως κεντρικός (server), με το παράνομο τυχερό παιχνίδι «Φρουτάκια», μέσω παράνομης ιστοσελίδας στο διαδίκτυο, τη διεξαγωγή του οποίου είχαν επιτρέψει σε δύο (2) άτομα.

Επιπλέον, είχαν επιτρέψει τη διεξαγωγή του παράνομου τυχερού παιχνιδιού «POKER», σε ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι, σε  ακόμα τέσσερα άτομα.

Κατά τον έλεγχο, κατασχέθηκαν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ειδικά διαμορφωμένα τραπέζια,  τράπουλες, (995) μάρκες, (6) ζάρια, καθώς το χρηματικό ποσό των -1.592,1- ευρώ και -502- δολάρια, ως προερχόμενο από τη διενέργεια παράνομων παιχνιδιών.

Επισημαίνεται, ότι στο κατάστημα είχε εγκατασταθεί σύστημα καταγραφής με κάμερες, τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους, για να υπάρχει η σχετική επιτήρηση και να αποφεύγονται οι έλεγχοι από τις αστυνομικές Αρχές.  

Επιπρόσθετα, συνελήφθησαν ακόμα τρία άτομα, τα οποία εργάζονταν στο κατάστημα, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Την αστυνομική έρευνα και προανακριτικό έργο διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Κρανιδίου, ενώ αναζητείται ο 52χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι, από τις Αστυνομικές Αρχές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα συνεχιστούν αμείωτα, για την αποτροπή διεξαγωγής παράνομων παιχνιδιών.