Λουκουμάδες τυριού από τη Μαίρη Παναγάκου

Συνταγές μαγειρικής από την Ισπανία

Υλικά
500 γρ ανθότυρο ή φρέσκια μυζήθρα
4 αυγά
1 κ γλ σκόνη κανέλα
ξύσμα από 1 λεμόνι
6 κ σ αλεύρι γοχ
καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
μέλι για το σερβίρισμα

Τρόπος παρασκευής
1. Αναμειγνύετε σε ένα μπολ τα αυγά, την κανέλα, το ξύσμα λεμονιού και το τυρί, μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα. Προσθέτετε το μισό αλεύρι και ζυμώνετε το μείγμα μέχρι να γίνει μια σφικτή ζύμη τόσο που να πλάθετε.

2. Σκεπάζετε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνετε να σταθεί για 15′. Κατόπιν αλευρώνετε τα χέρια σας και πλάθετε το μείγμα σε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού.

3. Ζεσταίνετε το καλαμποκέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε τα μπαλάκια μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν. Τα τοποθετείτε σε πιατέλα , τα περιχύνετε με το μέλι και τα σερβίρετε ζεστά.