Λεωνίδας Γρηγοράκος: “Ό,τι κι αν κάνετε, η Δημοκρατία θα νικήσει”

Ομιλία Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας ΔΗΣΥ στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Κύριε Υπουργέ,

Η σχέση της κάθε διακυβέρνησης με τη Δικαιοσύνη είναι δείκτης της ποιότητας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Όταν είναι ανάρμοστη σχέση, τότε με βεβαιότητα καταπατάται το αξίωμα της διάκρισης των εξουσιών. Παραβιάζονται οι κανόνες που πρέπει να διέπουν το πολιτικό μας σύστημα.

Ο θεσμός της Δικαιοσύνης σήμερα, επί των ημερών διακυβέρνησης Τσίπρα, μετατρέπεται σε ιμάντα για την προώθηση συγκεκριμένων αποφάσεων που ευνοούν και εξυπηρετούν σχέδια και επιδιώξεις των κυβερνώντων. Το χειρότερο: Μετατρέπεται σε όργανο δίωξης κομματικών αντιπάλων. Ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μια δυτική Δημοκρατία.

Δυστυχώς, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τέσσερα χρόνια τώρα, μαζί με τους «πρόθυμους» των τελευταίων ημερών, επιχειρούν να καταστήσουν τους δικαστικούς λειτουργούς πειθήνια όργανά τους. Τα παραδείγματα είναι αμέτρητα. Είτε πρόκειται για ωμή παρέμβαση στο έργο τους, υποδεικνύοντάς τους πράξεις και ενέργειες. Είτε τους χρησιμοποιούν για τη στοχοποίηση των μη αρεστών.

Ένας ολόκληρος παρακρατικός μηχανισμός, υπό την υψηλή καθοδήγηση του περιβόητου «Ρασπούτιν» κινεί τα νήματα, επιχειρώντας να ελέγξει τα πάντα. Τη μεγάλη αυτή αποκάλυψη έκανε ανώτατη δικαστική λειτουργός, η κυρία Ράικου, αναφερόμενη σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Ο άλλοτε διοικητής της ΕΥΠ κύριος Παπαγγελόπουλος, γνωστός για τα δεξιά και φιλοκαραμανλικά του αισθήματα, που τα διατυμπανίζει ακόμη και σήμερα, είναι ο εμπνευστής και ενσαρκωτής αυτού του παρακρατικού μηχανισμού.

Αντιλαμβάνεσθε, κυρίες και κύριοι, τι σημαίνει αυτό το γεγονός;

Ο έχων υπηρετήσει στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ηγείται σήμερα του υπουργείου Δικαιοσύνης! – διότι αυτός είναι ο πραγματικός υπουργός.

Καταλαβαίνετε τώρα τι μαφιόζικες μεθόδους ακολουθούν ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, προκειμένου να επιβάλουν αποφάσεις! Ποιες πηγές πληροφοριοδοτών χρησιμοποιούν για να πλήξουν πρόσωπα εντός και εκτός πολιτικής, εντός και εκτός Δικαιοσύνης!

Να σας υπενθυμίσω μόνο τη ροζ αποκάλυψη που έκανε η αποκαλούμενη εφημερίδα της Αριστεράς, η Αυγή.

Έφτασε στο σημείο να εκβιάζει δημόσια ανώτατο δικαστή, την παραμονή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο είχε κληθεί να κρίνει τη συνταγματικότητα του περιβόητου Νόμου Παππά για τα ΜΜΕ. Κι αυτό γιατί ο συγκεκριμένος δικαστής διαφωνούσε με τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

Τι άλλο να πρωτοθυμηθούμε;

Τα μηνύματα Καμμένου – Κοτζιά και τις καταγγελίες στο υπουργικό συμβούλιο;

Τις υποκλοπές Βελκουλέσκου – Τόμσεν;

Τις υποκλοπές Βαρουφάκη;

Η κορυφαία αθλιότητα της Novartis τα λέει όλα.

Επιστρατεύτηκαν κουκουλοφόροι ψευδομάρτυρες.

Εξυφάνθηκαν σενάρια.

Στοιχειοθετήθηκαν κατηγορητήρια με μοναδικό επιχείρημα το «νομίζω», «άκουσα», «μου είπαν»!

Η άθλια αυτή μεθόδευση μάλιστα εμφανίστηκε από τον «Ρασπούτιν της Δικαιοσύνης» ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Το σκάνδαλο Novartis, επειδή είμαι γιατρός, σας λέω ότι είναι ένα σκάνδαλο διεθνές και αφορά ειδικά τους γιατρούς. Από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος της και θα δώσει τις απαντήσεις της για το σκάνδαλο αυτό.

Το αποτέλεσμα όμως όλης αυτής της ιστορίας ήταν να κατηγορηθούν για συναλλαγές δύο πρώην πρωθυπουργοί, οκτώ πρώην υπουργοί και άλλα κυβερνητικά και κρατικά στελέχη με ανυπόστατες κατηγορίες.

Για όλα τα παραπάνω, για όλα αυτά που γίνονται στη χώρα το τελευταίο χρονικό διάστημα, υπεύθυνος είναι αποκλειστικά ο Πρωθυπουργός της χώρας.

Είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την κατάντια της πολιτικής και των πολιτικών, για την κατρακύλα της χώρας και την καταπάτηση των αξιών και των θεσμών της Δημοκρατίας μας τα τελευταία χρόνια.

Το ποια είναι η εξέλιξη της υπόθεσης Novartis το γνωρίζετε.

Ακόμη και σήμερα αναζητείται εναγωνίως -εν όψει μάλιστα των εκλογών- η φόρμουλα εκείνη που θα οδηγήσει στο εδώλιο των κατηγορουμένων πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης,

Φτάσατε στο σημείο να ζητήσετε το άνοιγμα λογαριασμών πρώην πρωθυπουργού, επικαλούμενοι τη φημολογία ενός καταδικασμένου σε φυλακή στελέχους μεγάλης εταιρείας, το οποίο, προκειμένου να δικαιολογήσει την απώλεια του έργου της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, υποστήριξε ότι οι ανταγωνιστές Αμερικανοί είχαν πρόσβαση στα ανώτατα κυβερνητικά επίπεδα.

Οι μεθοδεύσεις, οι αθλιότητες οι ανάρμοστες πρακτικές σας δεν έχουν προηγούμενο. Προσομοιάζουν με εκείνες του συνδικάτου εγκλήματος «Καμόρα».

Επιπλέον τι άλλο θυμίζουν, πέρα από Κολομβία, οι αποκαλυπτικοί διάλογοι μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας, κατά τους οποίους ο ένας λέει στον άλλο «θα σε λιώσω»; Αν αυτοί οι διάλογοι που έγιναν κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής τους θητείας δεν είναι τραμπουκικοί και μαφιόζικοι, τι άραγε είναι;

Κύριε Υπουργέ,

Δεν έχω απολύτως κανένα προσωπικό θέμα μαζί σας αλλά δυστυχώς αυτά λέει η πραγματικότητα. Αν αρνείστε την πραγματικότητα, δείτε τι έκανε χθες βράδυ ο Υπουργός σας κ. Πολάκης και δεν είμαι εγώ αυτός που θα σας υποδείξω τι θα έπρεπε να έχετε κάνει.

Αλήθεια, είναι συμβατές με την διάκριση των εξουσιών οι ωμές παρεμβάσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης του πλέον ανεκδιήγητου υπουργού Παύλου Πολάκη;

Αποτελεί ή όχι ωμή παρέμβαση το γεγονός ότι ο υπουργός Υγείας κατονομάζει δημοσίως δικαστές, εγκαλώντας τους για έργο ή αποφάσεις τους που δεν είναι της αρεσκείας του;

Όλη η Ελλάδα ξέρει ότι ο κ. Στουρνάρας δεν είχε καμία αρμοδιότητα για τις συστημικές τράπεζες. Είχε μόνο για την Τράπεζα Αττικής.

Βρισκόμαστε σε ένα κράτος δικαίου του δυτικού κόσμου και όχι σε ένα κράτος μιας άλλης ηπείρου.

Σε ποια ευνομούμενη Πολιτεία ο υπουργός θα παρενέβαινε στο έργο της Δικαιοσύνης; ‘Η θα έπαιρνε στο κινητό του τον ανεξάρτητο κεντρικό τραπεζίτη της χώρας, υποδεικνύοντάς του ποιες έρευνες πρέπει να διατάξει στο τραπεζικό σύστημα; Μαγνητοφωνώντας τον μάλιστα και στη συνέχεια δίνοντας τη μαγνητοφωνημένη συνομιλία τους σε φίλα προσκείμενά του ΜΜΕ.

Τα πρωτοφανή αυτά γεγονότα, κύριε Υπουργέ, για τα οποία δεν έχετε ευθύνη τώρα που έτυχε να είστε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, εμφανίζονται στην Ελλάδα του 2019 με μια κυβέρνηση «πρώτη φορά Αριστερά»!

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η επιχείρηση χειραγώγησης των δικαστών, ο τραμπουκισμός εις βάρος τους, αλλά και ο τραμπουκισμός εις βάρος του κεντρικού τραπεζίτη παραπέμπουν σε χώρα της Λατινικής Αμερικής. Δεν έχουν καμία σχέση με χώρα του ανεπτυγμένου κόσμου.

Το βέβαιο είναι ότι οι νεόκοποι της εξουσίας, βλέποντας το επερχόμενο ναυάγιό τους, δεν ορρωδούν προ ουδενός. Χρησιμοποιούν όλα τα μέσα προκειμένου να περισώσουν ό,τι μπορούν.

Η παραμονή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και λοιπών αποστατών και δηλωσιών στο τιμόνι της χώρας μαζί με τα αποκαλούμενα κεντροαριστερά παράσιτα δεν πρόκειται να αλλάξει τη φορά των πραγμάτων. Η χώρα δε θα γίνει χώρα της Λατινικής Αμερικής, όσο κι αν κάποιοι το επιθυμούν. Θα μας βρείτε απέναντί σας σ’ αυτά τα σχέδια και η καταδίκη σας είναι αναπόφευκτη στις προσεχείς εκλογές, όποτε και να γίνουν. Και θα έχετε το δυσμενέστερο αποτέλεσμα από οποιαδήποτε κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Και ξέρετε γιατί; Γιατί η Δημοκρατία, ό,τι και να κάνετε, θα νικήσει.

Σας ευχαριστώ.