Lemon pie δια χειρός Μαίρης Παναγάκου

Όλα τα βήματα για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα

Υλικά
100 γρ αλεύρι γοχ
50 γρ βούτυρο φρέσκο
1 κρόκο αυγού
1 κ γλ ζάχαρη

Για την κρέμα λεμονιού
2 μεγάλα λεμόνια
40 γρ κορν φλάουρ
250 γρ νερό
90 γρ ζάχαρη
2 κρόκοι αυγών

Για τη μαρέγκα
3 ασπράδια αυγών
125 γρ ζάχαρη

Τρόπος παρασκευής
1. Ρίχνετε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτετε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια. Τρίβετε το μείγμα με τα δάχτυλα μέχρι να γίνει σωρός από ψίχουλα.
2. Αναμειγνύετε σε ένα άλλο μπολ τον ένα κρόκο αυγού με τη ζάχαρη και 1 κ γλ νερό. Κάνετε μια λακκουβίτσα στο μείγμα του αλευριού και ρίχνετε εκεί τον κρόκο με τη ζάχαρη και το νερό. Ζυμώνετε γρήγορα μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη λεία και σφιχτή.
3. Ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και την απλώνετε σε ένα αντικολλητικό ταψάκι διαμέτρου 20.5 εκ. Την πιέζετε να κολλήσει στον πάτο και τα πλαϊνά και κόβετε τα περισσεύματα. Βάζετε στο ψυγείο για 30′.
4. Ψήνετε τη ζύμη 15′ στους 220ο, (βάζοντας πάνω στη ζύμη λαδόκολλα και φασόλια για βάρος). Βγάζετε κατόπιν τα φασόλια και ψήνετε για 5′ ακόμη.
5. Τρίβετε τα λεμόνια σε λεπτό τρίφτη για να πάρετε το ξύσμα και τα στίβετε για να πάρετε το χυμό τους. Ρίχνετε το ξύσμα και το χυμό σε ένα μπολ, προσθέτετε το κορν φλάουρ και 2 κ σ από το κρύο νερό. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να αποκτήσετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
6. Βράζετε το υπόλοιπο νερό σε μικρό κατσαρολάκι. Ρίχνετε το μείγμα του λεμονιού και ανακατεύετε. Συνεχίζετε το βράσιμο για 3′. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τους 2 κρόκους, 90 γρ ζάχαρη και χτυπάτε με το μίξερ. Ξαναβράζετε για 1′ μέχρις ότου η κρέμα δέσει. Την αφήνετε να κρυώσει 10′ και τη ρίχνετε στην τάρτα.
7. Χτυπάτε τα 3 ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα. Κατόπιν προσθέτετε σιγά σιγά τη ζάχαρη, ενώ εξακολουθείτε το χτύπημα με το μίξερ. Μειώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160ο. Απλώνετε τη μαρέγκα στην τάρτα και ψήνετε 25′ μέχρις ότου πάρει χρώμα η επιφάνεια της.
8. Ξεφορμάρετε τη λέμον πάϊ και τη σερβίρετε ζεστή ή κρύα.