Η Λαϊκή Ενότητα για εξαγγελίες σε εργασιακά και ασφάλιση

ΜΕ ΑΛΛΟΘΙ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ, ΟΛΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

Τα νομοσχέδια, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τα εργασιακά και την ασφάλιση, αλλάζουν προς το χειρότερο ακόμα και τις μνημονιακές ρυθμίσεις

Συγκεκριμένα:

1) Ιδιωτικοποιούν την επικουρική ασφάλιση προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, που θα έχει όμως ως αποτέλεσμα την λεηλασία των αποθεματικών της και την μείωση της επικουρικής σύνταξης για τους συνταξιούχους.

2) Αλλάζει προς το δυσμενέστερο τις εργασιακές σχέσεις, με μονιμοποίηση της μονομερούς δυνατότητας της εργοδοσίας για εφαρμογή τηλεργασίας, διευθέτηση του χρόνου εργασίας με συμψηφισμό απλήρωτων υπερωριών, επιβολή 10ωρης εργασίας και περαιτέρω μείωση μισθών.

3) Ανάθεση σε ιδιώτη της εκκαθάρισης των εκατοντάδων χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων. Η ανάθεση σε ιδιώτη εξυπηρετεί μόνο αυτόν, με δεδομένο ότι η καθυστέρηση απονομής των συντάξεων είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης λόγω της έλλειψης του αναγκαίου προσωπικού. Η προβλεπόμενη από τον κρατικό προϋπολογισμό μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης για το 2021 αποδεικνύει ότι πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι η ικανοποίηση των συνταξιοδοτικών αιτημάτων, αλλά η εξυπηρέτηση του manager και συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων.

Η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία, για να καταργήσει εργασιακά – ασφαλιστικά δικαιώματα και να απαγορεύσει διαδηλώσεις.

Δεν θα της περάσει. Το αποδεικνύουν και οι πρόσφατες κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα για την παιδεία.

Η ΛΑΪΚΉ ΕΝΌΤΗΤΑ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και για την κατοχύρωση και προστασία της δημόσιας και αναδιανεμητικής κοινωνικής ασφάλισης.

Γραφείο Τύπου

25-1-2021