Στη «γειτονιά των αγγέλων» ο Γιώργος Κατσής

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Καραβά και των όμορων περιοχών από τον ξαφνικό και πρόωρο χαμό του Γεωργίου Κατσή του Νικολάου, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 51 ετών.Προδομένος από την καρδιά του,

ο Γιώργος άφησε την τελευταία του πνοή καθισμένος στην αυλή του σπιτιού του το πρωί της Κυριακής 10-8-2014, βυθίζοντας σε ανείπωτη θλίψη συγγενείς, συγχωριανούς και φίλους, αφήνοντας φτωχότερους την οικογένειά του και τον Καραβά.
Ο Γιωργος Κατσής ήταν αγρότης, εργαζόμενος κυρίως στο μεροκάματο. Ήταν αυτοδίδακτος δεξιοτέχνης στο μπουζούκι, χωρίς όμως να έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτό.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά. Όμως, η προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο υπήρξε ιδιάζουσα. Υπήρξε γα πολλούς συγχωριανούς ο «άνθρωπος της διπλανής πόρτας». Τους θερινούς μήνες αυτομολούσε σε υψόμετρα παρατηρώντας την ευρύτερη περιοχή με στόχο την πρόληψη του κινδύνου πυρκαγιάς, χαρακτηριζόμενος συχνά ως «φύλακας άγγελος» από τους γείτονές του.
Ο Γιώργος καβάλα στο μηχανάκι του με το τρανζιστοράκι στο καλάθι να «οργώνει» τους μπαξέδες, αποτελούσε μια χαρακτηριστική φυσιογνωμία για τους κατοίκους του Καραβά. Ήταν ένα μεγάλο παιδί που χαρακτηριζόταν, μεταξύ άλλων, από φιλομάθεια, εργατικότητα, χιούμορ, καλοσύνη, ευγένεια…
Θα σε θυμόμαστε πάντα εύθυμο με το χαμόγελο στα χείλη… Καλό σου ταξίδι φίλε…

e-karavas