Ξεκίνησαν τα έργα για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Σπάρτης (Open Mall)

Ξεκίνησαν τα έργα για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Σπάρτης (Open Mall) .

Οι πρώτες παρεμβάσεις έγιναν στην οδό Αγίου Νίκωνος. Οι πεζοί αλλά και οι οδηγοί πρέπει να είναι προσεκτικοί, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες για την αποφυγή ατυχήματος.

Όπως πολλές πόλεις έτσι και η Σπάρτη, θα αποκτήσει open mall, στους δρόμους, γύρω απ’ την κεντρική της πλατεία.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σχέδιο, που χρηματοδοτεί δράσεις αστικής ανάπλασης, με στόχο τη δημιουργία ανοικτού εμπορικού κέντρου σε πεζοδρόμους και οδούς ήπιας κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης και θα υλοποιηθεί από το Δήμο Σπάρτης σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο.

Στο πλαίσιο της παρέμβασης θα υλοποιηθούν επενδύσεις αναβάθμισης του δημόσιου χώρου, από τον Δήμο Σπάρτης καθώς και δράσεις προβολής και προώθησης της εμπορικής περιοχής, από τον Εμπορικό Σύλλογο.

Πρόκειται για μία σημαντική παρέμβαση, η οποία, μαζί με την ανάπλαση του μεγαλύτερου μέρους του κέντρου της πόλης, θα αλλάξει την ιστορική πόλη.

Το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου θα αναπτυχθεί στις οδούς Αγησιλάου, Βρασίδου (τμήμα της Κ. Παλαιολόγου) Αγ. Νίκωνος και Λυκούργου.

Ανοιχτά κέντρα εμπορίου θα γίνουν και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Μάλιστα σε κάποιες από αυτές τα έργα βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.