Κρητικός | Σήμερα οι πληρωμές ΕΛΓΑ για τους πυρόπληκτους

Αφορά στις πυρκαγιές που σημειώθηκαν από τις 2 έως τις 5 Αυγούστου 2021.

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, θα διενεργηθούν οι πληρωμές από τον ΕΛ.Γ.Α. σε κατηγορίες κατόχων αγροτικών εκμεταλλεύσεων, οι οποίοι επλήγησαν σφοδρά από τις πυρκαγιές που σημειώθηκαν από τις 2 έως τις 5 Αυγούστου 2021.
Ειδικότερα, η πρώτη κατηγορία δικαιούχων της χορήγησης ενίσχυσης με τη μορφή προκαταβολής, αφορά σε κατόχους αγροτικών εκμεταλλεύσεων, που δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, έχουν υποβάλει τη δήλωση ενιαίας ενίσχυσης στο ΟΣΔΕ για το 2021 και εμφανίζουν εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα κατά το 2020.
Επιπλέον, δικαιούχοι είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, όπως καθορίζονται στο ΜΑΑΕ του Υπ.Α.Α.Τ., που έχουν υποβάλει τη δήλωση ενιαίας ενίσχυσης στο ΟΣΔΕ για το 2021. Σημειώνεται, πως ο έλεγχος της εκπλήρωσης της καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς στον ΕΛ.Γ.Α. θα πραγματοποιηθεί κατά τη χορήγηση της τελικής επιχορήγησης.
Με την έκδοση της σχετικής Κ.Υ.Α. την περασμένη Παρασκευή, ο ΕΛ.Γ.Α. προέβη τάχιστα στον έλεγχο των στοιχείων των δικαιούχων και την προσεχή Πέμπτη θα καταβάλει την προκαταβολή της επιχορήγησης.