Κρήτη: Ώρες αγωνίας για δύο παιδάκια που κατάπιαν μπίλια και ξύλο από σουβλάκι

Και τα δύο παιδιά υπεβλήθησαν σε χειρουργική επέμβαση

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης δύο παιδάκια που κατάπιαν ξένα σώματα.

Σύμφωνα με το creta24, το ένα παιδάκι, 2,5 ετών μεταφέρθηκε από το Ρέθυμνο, καθώς κατάπιε μπίλια από σφυρίχτρα. Το δεύτερο, 2 ετών, αρχικά πήγε στο Βενιζέλειο και στην συνέχεια στο ΠΑΓΝΗ, αν και δεν εφημέρευε. Κατάπιε ξύλο από σουβλάκι το οποίο στάθηκε στον υποφάρυγγα.

Και τα δύο παιδιά υπεβλήθησαν σε χειρουργική επέμβαση.

Ο διευθυντής της Ωτορινολαρυγγολογικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ Μανόλης Προκοπάκης έκανε ανάρτηση στο facebook αναφέροντας:

«Σκέψεις: Ώρα 02.30. Μετά τα μεσάνυχτα. Δύο παιδάκια μαζεμένα, με ξένα σώματα διακομίζονται επειγόντως στο ΠαΓΝΗ. Ταυτόχρονα.

Το ένα δυόμισι ετών διακομιδή από Ρέθυμνο με αναφερόμενη εισρόφηση μπίλιας από σφυρίχτρα (!!!) στους βρόγχους.

Το άλλο, δύο ετών από Βενιζέλειο, με αναφερόμενη κατάποση ξύλου από σουβλάκι στον υποφάρυγγα.

Δύο χειρουργεία που πιστεύω να πάνε καλά.

Η λεπτομέρεια εδώ είναι ότι ΔΕΝ εφημερεύει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο!!! Κι αυτό συμβαίνει χρόνια τώρα. Κι εγώ, ενώ όλο το πρωί σήμερα ήμουν χειρουργείο, καλούμαι επειγόντως να διεκπεραιώσω αυτά τα πολύ ιδιαίτερα περιστατικά.

Ως πότε θα είμαι ρομπότ; Όχι μόνο εγώ, αλλά όλοι μας εδώ πέρα στην ΩΡΛ κλινική του ΠαΓΝΗ. Γυρνάμε σπίτια μας και το βλέμμα μας είναι άγριο, χωρίς να το θέλουμε. Αν δεν μπορούν τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Κρήτης να διεκπεραιώσουν αυτά τα επείγοντα περιστατικά, πολύ ωραία, δώστε μας προσωπικό να τα κάνουμε εμείς όπως πρέπει κι όπως ταιριάζει. Να εφημερεύουμε κανονικά και εύρυθμα 365 μέρες το χρόνο. Με επάρκεια σε γιατρούς και νοσηλευτές. Κι αν δεν δύνανται να προσφέρουν τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Κρήτης επείγουσα αναισθησία σε παιδιά, να τους απαγορευτεί άμεσα να χειρουργούν παιδιά γενικώς. Η παθογένεια του συστήματος είναι πολύ παλιά. Δεν φτάνει μόνο μια καλή διοίκηση στο ΠαΓΝΗ και στην ΔΥΠΕ, που ευτυχώς έχουμε. Η αλλαγή πρέπει να είναι είναι κεντρική και ριζική.»

skai.gr