Κρέμα μπαβαρουάζ με γιαούρτι και βύσσινο

Μία ακόμη μοναδική συνταγή από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά (για 4 άτομα)
500 γρ γιαούρτι 2%
200 γρ κομπόστα βύσσινο (σε κονσέρβα), με το σιρόπι της
1 βανίλια
15 γρ ζελατίνη
2 κ σ μέλι
2 κ σ συμπυκνωμένο γάλα

Τρόπος παρασκευής
1. Μουλιάζετε τη ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό. Προσθέτετε το γάλα, το μέλι και ζεσταίνετε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε τη βανίλια στο μείγμα.
2. Προσθέτετε και αναμειγνύετε το γιαούρτι. Βρέχετε ελαφρά, εσωτερικά, μια φόρμα ζελέ και αδειάζετε το μείγμα. Το βάζετε στο ψυγείο και το αφήνετε για 4 ώρες τουλάχιστον.
3. Σουρώνετε τα βύσσινα και βράζετε το σιρόπι τους μέχρι να δέσει. Προσθέτετε τα βύσσινα και αφήνετε να κρυώσει.
4. Ξεφορμάρετε, βυθίζοντας τη φόρμα σε βραστό νερό για 2-3 δευτερόλεπτα και σερβίρετε, αφού περιχύσετε την μπαβαρουάζ με το σιρόπι και τα βύσσινα.