Κρέμα καραμελέ με μαστίχα Χίου

Δια χειρός Μαίρης Παναγάκου

Υλικά για την κρέμα
1 κιλό γάλα
9 αυγά
300 γρ ζάχαρη
15 γρ μαστίχα σε σκόνη

Για την καραμέλα
250 γρ ζάχαρη
50 γρ γλυκόζη
100 γρ νερό

Τρόπος παρασκευής
1. Σε ανοξείδωτη κατσαρόλα βάζετε τα υλικά της καραμέλας στη φωτιά μέχρι η καραμέλα να κοκκινίσει. Τη μοιράζετε στα ειδικά μεταλλικά φορμάκια. Σε μια λεκάνη ρίχνετε τα υλικά της κρέμας και με το σύρμα ζαχαροπλαστικής ή μίξερ τα χτυπάτε καλά.

2. Μετά τα βάζετε στη φωτιά μέχρι να ζεσταθούν χωρίς να κάψουν, ανακατεύοντας συνέχεια. Σουρώνετε και σερβίρετε στα καραμελωμένα φορμάκια. Ψήνετε σε μπεν μαρί για 45′ σε φούρνο με αντιστάσεις στους 220ο

3. Μόλις κρυώσουν τα σερβίρετε, ξεκολλώντας με μυτερό μαχαίρι τις άκρες και τα αναποδογυρίζετε.