Κρέας κατσαρόλας με παντζάρια

Όλα τα βήματα για ένα γευστικό πιάτο από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά (για 6 άτομα)
1 κιλό χοιρινό κρέας από σπάλα, κομμένο σε μπουκιές
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2 κιλό παντζάρια
3/4 φλ τσ ελαιόλαδο
250 γρ γιαούρτι
1 κ γλ κορν φλάουρ
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
1. Πλένετε το κρέας με άφθονο νερό και το στραγγίζετε. Σε μια βαθειά κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίχνετε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά, σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμύδια
και το σκόρδο χωρίς να μαυρίσουν.
2. Προσθέτετε το κρέας και το γυρίζετε, για να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε 2φλ τσ ζεστό νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για
1 ώρα περίπου.
3. Καθαρίζετε τα παντζάρια και τα κόβετε στα τέσσερα. Τα πλένετε καλά και κρατάτε από τον ζωμό τους 1 φλ τσ. Τα βάζετε στην κατσαρόλα με το χοιρινό, προσθέτετε 1 φλυτζάνι
νερό και μαγειρεύετε για 20′ ακόμα.
4. Διαλύετε το κορν φλάουρ μέσα στον ζωμό των παντζαριών που έχετε κρατήσει. Κατεβάζετε το φαγητό από την φωτιά και προσθέτετε το κορν φλάουρ. Ανακινείτε ελαφρά την κατσαρόλα
και αφήνετε το φαγητό να μείνει για 10′.
5. Σερβίρετε το φαγητό σε μια μεγάλη πιατέλα στο κέντρο της οποίας έχετε απλώσει το γιαούρτι.